Ingezonden persbericht


Radio 5 enthousiast ontvangen

De eerste week Radio 5 is goed ontvangen door de luisteraar, zo blijkt uit de positieve respons die de nieuwe zender van de Publieke Omroep krijgt. In reacties zeggen luisteraars blij te zijn met de nieuwe dagprogrammering die een combinatie van lekkere muziek, informatie en actualiteit brengt.

Via de website van Radio 5 reageren luisteraars per mail. Enkele quotes uit e-mails die de eerste week binnenkwamen: "Van de ochtend 7 uur af gekluisterd aan de radio en ik geniet nu volop van toppers van toen". "Mensen, ik kan mijn geluk niet op met wat ik nu hoor op Radio 5". "Helemaal het einde, het kan echt niet beter". "Wat is het weer heerlijk genieten. Ik kom bijna de deur niet meer uit met al die goeie gouwe ouwe". "De middengolfradio leeft weer.....herkenning voor de oudere luisteraar!"

Maandag 4 september startte Radio 5 met zijn programmering. Deze zender beoogt zijn luisteraars een moderne zender te bieden met gevoel voor nostalgie. Met veel lichte muziek, chansons, cabaret, Nederlandstalige muziek, en evergreens in combinatie met informatie en service richt Radio 5 zich vooral op de wat oudere luisteraars.

"Het is goed te merken hoe Radio 5 voorziet in een behoefte en hoe dit gewaardeerd wordt door de luisteraar", zegt zendercoördinator Kees Toering. Weliswaar heeft een aantal trouwe 747 luisteraars wat teleurgesteld gereageerd, maar de positieve reacties voeren absoluut de boventoon. Ook zeggen luisteraars dat de radio langer aan blijft staan en dat was één van onze doelstellingen bij het maken van onze programmering", aldus Toering.

Waar vindt je 5?

Radio 5 is overal in Nederland te ontvangen via de middengolf (747 AM) en de kabel. Voor de juiste kabelfrequentie kan www.radio5.nl worden geraadpleegd.

De dagprogrammering van Radio 5 brengt op werkdagen programma's als Wekker Wakker (MAX), Toppers van Toen (Avro), Café Kooijmans (KRO), Plein 5 (NCRV) en Open Huis (EO) met bekende radio personalities Henk Mouwe, Martine van Os, Jan Steeman, Hylco Span, Jeanne Kooijmans en Tom Herlaar.

Voor meer informatie over Radio 5:

Radio 5 Communicatie, Noëlle Beyne t: 035-677 4167 of 06 - 51809133 ; e: noelle.beyne@omroep.nl