Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Startavond buurtbeheer Meerwijk-Oost en -West

12 september 2006 print

Veel buurten kennen al enthousiaste, actieve bewoners die met veel plezier in deze gemeente wonen en graag een actieve rol spelen bij het verder vergroten van de leefbaarheid in hun eigen omgeving.

Bewoners weten vaak als geen ander wat er in een buurt leeft en wat de oplossingen zijn voor het verder verbeteren van de leefbaarheid. Buurtbeheer biedt u, als bewoner, een grotere rol (stem) in de ontwikkeling en het onderhoud in uw eigen omgeving.

Op 21 maart 2006 vond de algemene bewonersavond Buurtbeheer plaats. Tijdens deze avond werd een uitgebreide toelichting gegeven op de plannen van de gemeente om het buurtbeheer in Uithoorn, samen met u als bewoners, verder te ontwikkelen en werd ondermeer de toezegging gedaan dat op korte termijn een dergelijke overlegvorm ook in úw wijk, Meerwijk, komt.

Uitnodiging

Op dinsdag 26 september van 19.30- 22.00 uur vindt de startavond buurtbeheer Meerwijk plaats in de openbare basisschool De Kajuit.

Goed buurtbeheer valt en staat bij de betrokkenheid van de buurtbewoners. We willen u dan ook graag uitnodigen deze avond aanwezig te zijn, zodat we u tijdens een beknopte en gevarieerde bijeenkomst kunnen toelichten wat buurtbeheer in Meerwijk precies inhoudt en welke rol u hierin kunt spelen.

Programma

Het programma van deze avond bestaat ondermeer uit enkele korte presentaties van actieve bewoners uit de andere buurten in Uithoorn, een toelichting van de verantwoordelijke wethouder Jeroen Verheijen en wijkbeheerder Jan Hoogeveen en een forumdiscussie waarin u uw vragen kwijt kunt.

Direct aansluitend op deze avond wordt het buurtoverleg in uw buurt concreet ingevuld. Denk hierbij ondermeer aan data voor buurtoverleg en een buurtschouw.
^
Meerwijk

* Buurtbeheer


* Concept Plan van aanpak buurtbeheer (eindversie 19 juni 2006)
* Bijlage: overzicht werkzaamheden invoering