Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (12/09)

OOSTERHOUT NB, 12 september 2006

Opnieuw bekeuringen voor scholieren op de Slotlaan

OOSTERHOUT: De Oosterhoutse politie trad opnieuw op tegen verkeersgevaarlijk rijgedrag van scholieren op de Slotlaan. Vorige week bekeurde de politie al 24 schoolgaande kinderen die bovenop het viaduct overstaken en vervolgens aan de verkeerde kant van de weg over het voetpad naar de nabijgelegen school fietsen. Vooral de oversteek tussen het overige verkeer door bracht gevaarlijke situatie met zich mee. De actie van vorige week had kennelijk geholpen. Dinsdagochtend 12 september werd er nauwelijks meer overgestoken op het viaduct. Wel kregen nog twaalf scholieren kinderen een bekeuring omdat ze de hele Slotlaan over het voetpad fietsten. Geen oversteek dus, maar meteen al aan de verkeerde kant van de weg en over het voetpad. De boete bedroeg 30,-. Degenen (4 personen) die jonger waren dan 16 jaar, betaalden half geld.
De politie blijft de komende tijd controleren op dit punt. Het extra toezicht is onderdeel van de landelijke verkeersactie Wij gaan weer naar school. Dit project van Veilig Verkeer Nederland is gericht op het verkeersgedrag van scholieren en overige weggebruikers op de routes van en naar school.

Agressieve dealer alsnog ingerekend

RAAMSDONSKVEER: De politie was al enige tijd op zoek naar een 31-jarige man. De zwerver had in juni een politieman bedreigd. Tijdens een drugsactie op 17 juni jl. was gezien dat de man drugs overhandigde en daarvoor in ruil geld terugkreeg. Dat gebeurde in de tuin achter het Raamsdonksveerse gemeentehuis. Meteen na deze transactie fietste de man weg. Toen een motoragent op dat moment de man in de Van Wijngaardenstraat wilde arresteren, smeet de verdachte de fiets tegen het lichaam van de agent aan. De verdachte vluchtte te voet en zag kans om te ontkomen. De man is een goede bekende van politie en justitie. Omdat hij een zwervend bestaan leidt kon hij pas op maandagmiddag 11 september getraceerd en aangehouden worden. Hij is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Minderjarige opgepakt na mishandeling

KAATSHEUVEL: Een minderjarig jongen (15) uit Kaatsheuvel is maandag 11 september door de politie opgepakt, kort nadat hij een leeftijdsgenootje had mishandeld. Het geweld vond plaats rond 19.45 op een schoolplein op het Paulus Potterplein. Het 13-jarige meisje kreeg klappen van de verdachte en zijn vriendje. Dat gebeurde na een scheldpartij over-en-weer.
De jongen is verhoord en heeft een bekentenis afgelegd. Zijn vriendje wordt in de loop van de week in het politiebureau verwacht om een verklaring af te leggen. Tegen het jeugdige duo is proces-verbaal opgemaakt.

Opnieuw hennepplantages in Oosterhout ontmanteld

OOSTERHOUT: De Oosterhoutse politie viel dinsdag 12 september 2006 een woning binnen aan de Drostendam. Er was niemand in de woning aanwezig, dus lieten de agenten een slotenmaker het voordeurslot openmaken. Binnen werden er twee hennepkwekerijen aangetroffen. In een slaapkamer stonden 195 stekken opgesteld. Op de zolder zat een tweede kwekerij waarin 132 oogstrijpe planten stonden van goede kwaliteit. In overleg met de Officier van Justitie heeft de politie de plantage ontmanteld, waarbij al het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. Door Essent is de elektriciteitsmeter verwijderd omdat er illegaal stroom werd verkregen. De voordeur kreeg een nieuw slot en er is een bericht voor eigenaar achtergelaten op de voordeur. De bewoner kan in het politiebureau zijn nieuwe sleutel in ontvangst komen nemen..

200 planten werden daarna aangetroffen in een wietplantage op het Zuiderkruis. Daar waren twee slaapkamers ingericht om de hennep te kweken. De politie arresteerde de 25-jarige bewoner van het pand. Hij heeft in het politiebureau een bekentenis afgelegd. Afgezien van overtreding van de Opiumwet was hier ook diefstal van stroom aan de orde.

Op de Vreeburg stonden op de zolder van een woning een wietplantage bestaande uit 100 planten. De bewoner meldde zich in de loop van de dag in het politiebureau. Het gaat om een 37-jarige Oosterhouter. Hij werd gearresteerd en voor verhoor ingesloten. Zijn vrouw is in de woning verhoord door de politie.

Een deels ontmantelde kwekerij vond de politie in een huis aan de Kleppenburg. Dat gebeurde dinsdagochtend 12 september. Het bewijsmateriaal was echter overduidelijk. Ook hier krijgt de 24-jarige bewoner proces-verbaal voor het kweken van hennep.

Politie neemt rijbewijs af van dronken automobilist

OOSTERHOUT: In de nacht van maandag 11 september op dinsdag 12 september controleerde de politie op de autosnelweg A-59 de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 03.15 uur. De 48-jarige man uit Kaatsheuvel had alcohol gedronken. Dat bleek uit de lucht van zijn adem en het feit dat de man met een dubbele tong sprak. Hij werd gearresteerd en moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 635 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. Gezien deze hoge uitslag is het rijbewijs van de man meteen ingevorderd. Als het alcoholgehalte van de adem van de bestuurder hoger is dan 570 ug/l wordt het rijbewijs van de betreffende verdachte ingevorderd. Bij een Beginnend Bestuurder ligt die grens lager, namelijk al bij 350 ug/l.
De agenten maakten proces-verbaal tegen de verdachten man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 7 uren opgelegd. Verder heeft de politie een verzoek gedaan aan het Centraal Bureau
Rijvaardigheidsbewijzen om te onderzoeken of de verdachte nog wel beschikt over de lichamelijke en/of geestelijke geschiktheid, om motorrijtuigen te besturen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer