Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

9e Africa in the Picture film festival- Reframing Tradition Amsterdam - 7 t/m 16 september

Africa in the Picture presenteert in het kader van het festivalthema Reframing Tradition een driedelige debattenreeks. Hierbij willen de samenwerkende organisaties Africa in the Picture, Baobabconnections.org en NiZA uw aandacht vragen voor het aankomende debat onder leiding van Aika van der Klei.

Congo Trippin'
Vrijdag 15 sept. 20.00 uur
Bitterzoet, Spuistraat 2, Amsterdam
020-5213001
Entre E 5,-
Voertaal: Engels/Frans

Interactief debat, live via satelliet, over de toekomst van Kongo met Kongo! Op 30 juli werd voor het eerst in 45 jaar verkiezingen gehouden in de Kongo, een zeer geteisterd land zo groot als West Europa met nauwelijks infrastructuur. De telling en controle verliepen daardoor uiterst moeizaam. De nieuwe president van Kongo zal pas na de tweede verkiezingsronde uiteindelijke half november bekend zijn.

De Kongolese filmmaker Petna Ndaliko Katondolo maakte de documentaire 'Raising the Flag' over de eerste verkiezingsronde. De film zal gelijktijdig in het Yolé Africa Centre, in Goma, Congo en in Bitterzoet, Amsterdam aan het publiek vertoond worden. Na de vertoningen kan het aanwezige publiek in beide landen via satelliet met elkaar discussiëren over de toekomstverwachting. Het debat is georganiseerd in samenwerking met CongoNed, Lisanga en mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van Hivos en NCDO. Zie ook www.afrikabouwt.nl voor meer actueel nieuws over Kongo. De voertaal in Kongo is Frans.

Achtergrond:
De Afrikaanse film is stevig in beweging! Africa in the Picture - hét jaarlijkse platform in Europa voor de Afrikaanse cinema en Afrikaanse diasporacinema (Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Suriname, het Caribische gebied) laat die ontwikkeling zien in meer dan 80 films. Het diverse programma bestaat uit zowel korte als lange speelfilms, documentaires, animatiefilms en debatten te zien op maar liefst 17 locaties. Opmerkelijk is dat de filmmakers zich allen verzetten tegen de traditionele westerse zienswijze en filmvertellingen. Zoekend naar een eigen beeldtaal laten zij een modern Afrika zien, hún Afrika en hún Afrikaanse diaspora: Reframing Tradition!

Africa in the Picture

Nieuwe Leliegracht 169

1001 RM Amsterdam

020-6227151

http://www.africainthepicture.nl

---- --