Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Aan de Voorzitter van de Sociaal- Postbus 90801 economische Raad 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat 4 De heer dr. A. H. G. Rinnooy Kan Telefoon (070) 333 44 44 Postbus 90405 Fax (070) 333 40 33 www.szw.nl 2509 LK DEN HAAG
2509LK90405

Contactpersoon Ons kenmerk AV/CAM/2006/76245 Doorkiesnummer Datum 12 september 2006 E-mail

Onderwerp Adviesvoornemens 2007

Geachte heer Rinnooy Kan,

Met de Sociaal-Economische Raad is destijds de afspraak gemaakt dat ik de Raad bij gelegenheid van de indiening van de rijksbegroting bij het parlement zal informeren over de adviesaanvragen die het kabinet voornemens is in het komende jaar aan de Raad voor te leggen.

./. In de bijgevoegde groslijst adviesaanvragen SER 2007 treft u de beleidsvoornemens aan waarvan thans is voorzien dat zij in 2007 tot een adviesaanvraag aan de Raad aanleiding geven. Het betreft hier dus uitsluitend nieuwe aanvragen ter aanvulling op de reeds bij u momenteel in behandeling zijnde aanvragen en de nog in 2006 geplande aanvragen, zoals die over de toekomst van de arbeidsmigratie. De SER mag nog een adviesaanvraag verwachten van het ministerie van EZ in samenwerking met Justitie naar aanleiding van het Groenboek herziening consumenten acqui. Deze aanvraag was al eerder bekendgemaakt. De verwachting is dat het Groenboek nog dit jaar zal verschijnen, maar dit is niet helemaal zeker. Het kan dus zijn dat de adviesaanvraag in plaats van dit jaar begin volgend jaar komt.
Het is niet uitgesloten dat zich in de eerste helft van 2007 ­ zeker gelet op het feit dat binnenkort een nieuw kabinet zal aantreden - nog nieuwe onderwerpen voor advisering aandienen. U ontvangt daarover dan nader bericht.

Ik heb u in mijn brief van 29 maart jl. over de inbedding van de Europese integratie in de advieswerkzaamheden van de SER laten weten dat het werk- en wetgevingsprogramma van de Europese Commissie voor 2007 niet eerder dan in november of december wordt verwacht. Ik stel voor dat u, zodra dit werkplan is uitgebracht, mij een selectie doet toekomen van onderwerpen die zich voor advisering lenen. Zodra de selectie van onderwerpen is ontvangen, kunnen de verantwoordelijke minister(s) besluiten of de SER inderdaad zal worden geraadpleegd, en zo ja, welke vorm (consultatief overleg, briefadvies, meer uitgebreid advies) daarvoor passend is. U ontvangt daarover dan in het eerste kwartaal van 2007 nader bericht.

Ons kenmerk AV/CAM/2006/76245

Teneinde de communicatielijnen zo kort mogelijk te doen zijn, gelieve u bij voorkeur rechtstreeks met het betrokken departement, danwel de betrokken departementen, contact over een onderwerp te onderhouden.

Hoogachtend,
de Minister van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

(mr. A.J. de Geus)


---