Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Boulevard Lounge ondersteunt plannen voor Boulevard Zuid

Op donderdag 7 september 2006 vond de eerste Boulevard Lounge plaats, bezocht door ruim 40 ondernemers, een tiental eigenaren, bewoners en politici en ambtenaren van de gemeente en deelgemeente.

Intensief samenwerken belangrijk
Tijdens deze eerste lounge benadrukten de wethouder Grote Stedenbeleid, Dominic Schrijer, portefeuillehouder Wijkeconomie, Rene Kronenberg en de voorzitters van de winkeliersvereniging en het eigenarenplatform het belang van een intensieve samenwerking, om van de Boulevard weer een mooie, veilige en aantrekkelijke winkelstraat te maken.

Boulevardfonds
De gemeente, deelgemeente, ondernemers en eigenaren hebben samen een Boulevardfonds ingesteld om dit te kunnen bereiken. De overheid steekt per jaar circa 350.000,- in het fonds, maar kent daarnaast een bonus toe voor elke euro die ondernemers en eigenaren in het fonds steken.

Verplichte ondernemersbijdrage
De aanwezige ondernemers ondersteunden het voorstel om een verplichte ondernemersbijdrage van 175,- per jaar te heffen. Al eerder hadden ze ingestemd met een dergelijke heffing. Ook de Bewonersorganisatie Hillesluis levert een bijdrage. Het Boulevardfonds kan daardoor groeien tot een bedrag van 500.000,- per jaar.

Plannen
Na een presentatie van laanmanager Farid Darkaoui, werd gesproken over ideeën voor verbetering van de Boulevard. De volgende plannen werden door de aanwezigen ondersteund:

* voortzetting van het extra toezicht op straat;
* periodieke schoon en heel acties, met samenwerking van alle betrokken partijen;

* vervanging van de bestrating door natuursteen;
* eggen van kunstgras naast de trambaan;

* plaatsen van plantenbakken en hanging baskets.

4x per jaar

De Boulevard Lounge wordt vier keer per jaar georganiseerd door de laanmanagers van de Boulevard Zuid, in opdracht van de deelgemeente.

(foto: In t Kopblok wisselden bestuurders en ondernemers van de Boulevard Zuid met elkaar van gedachten.)