Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Zuidkompas beste souvenir van Rotterdam Zuid!

Het beste souvenir van Rotterdam Zuid is gekozen! De jury koos voor het Zuidkompas dat altijd naar het zuiden wijst, van inzender Stella de Jong, medewerker van woningcorporatie de Nieuwe Unie.

Prijsuitreiking door wethouder Schrijer
Zaterdag 9 september, tijdens het drukbezochte Grote Boulevardfeest, reikte wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grote Stedenbeleid) de prijzen uit.

Uniek en typisch
In mei schreven het Projectbureau Kansenzones van de gemeente Rotterdam en de deelgemeenten Charlois en Feijenoord een prijsvraag uit voor het beste souvenir van Rotterdam Zuid. Ondernemers en bewoners werden opgeroepen (samen) een uniek en typisch Zuid-souvenir te bedenken. De prijsvraag had als doel Rotterdam-Zuid een positieve impuls te geven. Er waren 29 inzendingen, waarvan er vijf werden genomineerd.

Unaniem
De jury had er het moeilijk mee een keuze te maken uit liefst 29 inzendingen, die stuk voor stuk de moeite waard waren. De keuze voor de drie beste inzendingen was wel unaniem.

5000 euro voor buurtfeest
De eerste prijs, een cheque ter waarde van 5000 euro, moet besteed worden aan een buurtfeest. De tweede prijs, een overnachting in Hotel New York ter waarde van 300 euro, ging naar het souvenir de Zuidbester van ondernemer Thomas van Zeijl van ResQ2. De zuidbester is een zuidwester met de tekst Rotterdam Zuid Best. De derde prijs, een dinerbon van 100 euro, te besteden bij één van de restaurants op www.lekkeruitopzuid.nl, werd in de wacht gesleept door vormgever Jim van der Put van StudioStad. Hij deed een voorstel voor een chocolaatje met daarop de Hef afgebeeld.

Commerciële productie
Het projectbureau Kansenzones gaat ondernemers in Rotterdam-Zuid actief benaderen om te zien in hoeverre commerciële productie van het winnende souvenir tot de mogelijkheden behoort.

Project Kansenzones
Met het project Kansenzones geeft Rotterdam een economische injectie aan acht wijken in de deelgemeenten Charlois en Feijenoord. Dankzij een investering van 24 miljoen door het Rijk kunnen ondernemers een premie krijgen van 50% van hun investering. Nog eens 24 miljoen euro legt de gemeente daarbovenop om (bedrijfs)panden op te knappen en om op initiatief van ondernemers projecten in de buitenruimte uit te voeren. Daarnaast werkt de gemeente samen met opleidingsinstituten, aannemers en woningbouwcorporaties aan een intensief opleidingsprogramma voor jonge werklozen. Dit is slechts een greep uit het aantal initiatieven waarmee de gemeente Rotterdam de Rotterdamse wijken weer gezond wil maken.

Juryleden
Op het grote Boulevardfeest gaven ook de andere juryleden acte de presence, om de winnaars te feliciteren: behalve wethouder Dominic Schrijer waren dat Dick Lockhorst, voorzitter van de deelgemeente Charlois, André de Groot, projectleider Economische Kansenzones en Harry Schumacher, ondernemer/kunstenaar.

foto:
Hoewel Stella de Jong het winnende idee op persoonlijke titel indiende, nam haar collega van De Nieuwe Unie, Evert Peereboom, de prijs samen met haar dochter in ontvangst. De overige winnaars: Thomas van Zeijl en Jim van der Put, 3e en 4e van links. Heel veel mensen op de been tijdens het Grote Boulevardfeest op zaterdag 9 september.)