Gemeente Geldrop-Mierlo


Werk en inkomen

GEMEENTE GESTART MET UITDELEN VAN DONORFORMULIER

Per 1 september is de gemeente gestart met de verspreiding van het donorformulier bij de uitgifte van reisdocumenten. Inwoners van 18 jaar en ouder die een paspoort of een identiteitskaart nodig hebben, ontvangen het donorformulier met informatie over donorregistratie. Met de verspreiding van de formulieren hoopt ook onze gemeente bij te dragen aan een stijging van het aantal donoren in Nederland.

De afdeling Burgerzaken stuurt iedere volwassen burger waarvan het paspoort of identiteitskaart gaat verlopen, een herinneringsbrief. Daarbij sturen wij een donorformulier mee. Wij doen op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) vrijwillig mee aan de verspreiding van het donorformulier bij de uitgifte van reisdocumenten. Naast het belang om meer donoren te werven, biedt de gemeente hiermee een service aan haar inwoners door hen te attenderen op het belang van registratie van hun donorkeuze.

100.000 GEREGISTREERDEN
Volgens het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) kunnen er jaarlijks ongeveer 100.000 mensen in het Donorregister worden bijgeschreven als alle Nederlandse gemeenten de donorformulieren gaan verspreiden. Meer dan de helft van alle Nederlandse gemeenten heeft toegezegd mee te werken.

MEER INFORMATIE
Er is nog altijd een tekort aan donoren in Nederland. Een van de oorzaken hiervan is dat te weinig mensen zich als donor hebben laten registreren in het Donorregister. Inwoners die meer willen weten over orgaan- en weefseldonatie of donorregistratie kunnen via de informatielijn (0900) 821 21 66 (lokaal tarief) of via www.donorvoorlichting.nl en www.donorregister.nl meer informatie krijgen.