Gemeente Geldrop-Mierlo


Werk en inkomen

BROMFIETSRIJBEWIJS INGEVOERD

Op 1 oktober 2006 wordt het huidige bromfietscertificaat vervangen door een bromfietsrijbewijs. Zoals de personenauto op het rijbewijs `Categorie B' heet, zo gaan bromfiets, snorfiets en brommobiel `Categorie AM' heten. In dit artikel leest u er meer over.

VRIJSTELLINGSREGELING VERVALT Vanaf de ingangsdatum vervalt voor mensen die geboren zijn vóór 1 juni 1980 de vrijstelling voor het bromfiets theorie-examen. Zij zullen, net als iedereen, het theorie-examen voor het bromfietsrijbewijs met succes moeten afleggen. Mensen die zijn geboren vóór 1 juni 1980, kunnen echter tot 1 oktober 2006 nog wel het bromfietscertificaat aanvragen bij het postkantoor of het CBR, zonder dat ze een examen moeten afleggen.

OMWISSELEN BROMFIETSCERTIFICAAT Houders van het bromfietscertificaat kunnen dit vanaf 1 oktober 2006 laten omzetten in een rijbewijs categorie AM. U heeft hiervoor tot 1 oktober 2009 de tijd. Denkt u eraan om een kleurenpasfoto mee te nemen die voldoet aan de nieuwe eisen. De kosten voor het omzetten van het bromfietscertificaat zijn EUR 24,45.

AL IN HET BEZIT VAN EEN RIJBEWIJS? Voor mensen die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs verandert er niets. Met een geldig rijbewijs mag je in Nederland namelijk een bromfiets, snorfiets of brommobiel besturen.

Vragen?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Welzijn en Burgerzaken van de gemeente, telefoon (040) 289 38 15.