KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

12-9-2006

Nederlandse titel Sharpie voor de Plasjager

In Almere-Haven zijn Eric Verkaik en Nellie van Raalte Nederlands Kampioen geworden in de Sharpie-klasse. Na een ongekend spannend kampioenschap, waarbij de titel nog volledig open lag tot op de laatste dag, hadden zij een gelijk aantal punten als Europees
Kampioenen Tom Weller en Jeroen van Veen. Doordat zij echter één eerste plaats meer hebben gezeild, werd het Amsterdams/Apeldoornse team kampioen. Als derde eindigden vice-Europees Kampioenen Wouter Molenaar en Frans Dagelet.

Het kampioenschap werd gekenmerkt door perfecte Sharpiecondities: lichte windomstandigheden en een stralende zon. De organiserende vereniging WSV Almere-Haven was zeer gastvrij voor de 38 deelnemende schepen uit Nederland, Engeland, Duitsland en Spanje.

Het was in meerdere opzichten een bijzonder Nederlands Kampioenschap. Voor het eerst in de 75-jarige geschiedenis van de fysiek uitdagende Sharpieklasse, won een vrouw een belangrijk kampioenschap. Verkaik was samen met van Raalte (de zeilende bloemiste uit Apeldoorn) in 2000, 2002 en 2003 al dicht bij de titel.

Internetadres: www.sharpie.nl