Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* September

---

Prinses Máxima heeft 12 september 2006 opgetreden als co-referent bij college over microfinanciering en armoedebestrijding in Latijns-Amerika

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden heeft dinsdagmiddag 12 september aan de Universiteit Leiden opgetreden als co-referent bij een college voor Master en Master of Philosophy studenten Taal en Cultuur van Latijns Amerika.

Het college begon met een algemene inleiding van prof. dr. Patricio Silva (hoogleraar moderne geschiedenis van Latijns Amerika) over de armoedeproblematiek in Latijns Amerika, gevolgd door een bijdrage van Prinses Máxima, met als kernthema het onderwerp microfinanciering. Vervolgens ging de Prinses in op vragen vanuit de zaal.

Prinses Máxima maakte op uitnodiging van de Verenigde Naties deel uit van de Groep van Adviseurs voor het Internationale Jaar van het Microkrediet 2005. De Prinses is sinds juni 2006 lid van de VN-Adviseursgroep voor een Toegankelijke Financiële Sector. Deze groep bouwt voort op de resultaten van het Internationale Jaar en richt zich op bredere toegang van kleine ondernemers tot financiële diensten (leningen, spaarrekeningen, verzekeringen, geldovermakingen en andere financiële producten).
© RVD