Gemeente Helden

Sportverenigingen: grijp deze kans!

Provinciale subsidieregeling voor vrijwilligerswerk

De provincie Limburg wil ook in 2006 haar waardering laten zien voor al het werk dat vrijwilligers in Limburg doen en heeft hiervoor een subsidieregeling ontwikkeld die met verschillende thema´s werkt. Vanaf
1 september 2006 tot uiterlijk 16 oktober 2006 geldt het thema sport voor jeugd en kunnen de sportverenigingen en sportstichtingen in aanmerking komen voor een waarderingssubsidie van maximaal 500,00. Er zijn echter wel enkele voorwaarden aan deze subsidieregeling verbonden.

Alleen sportverenigingen en sportstichtingen (dus géén buurtverenigingen e.d.) komen in aanmerking voor de subsidie. Ze moeten een door het NOC/NSF erkende sport aanbieden. Ook moet de vereniging of stichting op het moment van het indienen van de subsidieaanvraag in Limburg zijn gevestigd. Als de sportvereniging/-stichting al eerder in 2005 een vergelijkbare provinciale subsidie heeft ontvangen onder het thema jeugd, wordt géén subsidie meer verleend. De activiteiten waarvoor subsidie wordt aangevraagd, moeten gericht zijn op het daadwerkelijk verrichten van activiteiten op het gebied van sport door jeugdigen tot 18 jaar. Deze activiteiten die worden georganiseerd moeten overigens nieuw zijn en mogen dus nog niet eerder zijn georganiseerd.

Subsidie aanvragen
Op de homepage van de website www.limburg.nl is een rubriek over de subsidieregeling te vinden met onder andere een checklist waarmee de sportverenigingen/-stichtingen kunnen toetsen of men aan de criteria voldoet en of een subsidieaanvraag een kans van slagen maakt. Ook treft men hier de subsidieregeling met toelichting aan, het te downloaden eenvoudige aanvraagformulier en de lijst van sportorganisaties die zijn aangesloten bij de NOC/NSF. Aanvragen moeten vóór 16 oktober 2006 zijn ingediend bij de Hogeschool Zuyd in Sittard die de subsidieregeling uitvoert voor de provincie.

De provincie heeft aangekondigd om de subsidieregeling vrijwilligerswerk in 2007 geheel te richten op het thema senioren.

12-9-2006 16:49