Positief rendement OWF ondanks moeilijke omstandigheden

Kempen en co

Positief rendement Orange Wine Fund ondanks moeilijke omstandigheden in Nieuwe Wijnlanden

Resultaten Orange Wine Fund N.V. over het verslagjaar 2005/2006

Het Orange Wine Fund ('OWF') belegt in beursgenoteerde wijn- en wijngerelateerde ondernemingen wereldwijd. De wijnconsumptie groeit structureel en daarbij vindt een duidelijke verschuiving van de vraag naar 'premium' kwaliteitswijnen plaats. De wijnindustrie is ondanks een groot aantal overnames en fusies in de afgelopen jaren nog steeds sterk gefragmenteerd en er zal naar verwachting in deze sector een verdere consolidatie plaatsvinden. Deze trends komen samen met een goede onderliggende winstgroei tot uitdrukking in de resultaten van het Orange Wine Fund.

Over het boekjaar 2005/2006, dat de periode omvat van 1 augustus 2005 tot en met 31 juli 2006, steeg de intrinsieke waarde per aandeel OWF van EUR 140,25 tot EUR 146,03. Het beleggingsresultaat over de verslagperiode bedroeg 4,1%.

'In tegenstelling tot eerdere jaren hebben wijnbedrijven uit de nieuwe wijnlanden met moeilijke marktomstandigheden te maken', zegt Wouter de Ridder, portfoliomanager van het Orange Wine Fund. 'Naar verwachting zal het enorme aanbodoverschot in Australië zich niet voor het jaar 2008 normaliseren. Chileense wijnbedrijven, vooral die bedrijven met een sterke exportpositie, hebben te kampen met hun sterke valuta, die niet zozeer de exportgroei negatief beïnvloedt maar wel de waarde van de omzetgroei in lokale valuta en daarmee de resultaatontwikkeling. Overigens zal de resultaatontwikkeling van Chileense wijnbedrijven naar verwachting in de komende maanden aanzienlijk verbeteren.'

Het jaarverslag over het verslagjaar 2005/2006 is eind september 2006 beschikbaar.

De kerngegevens per ultimo juli 2006 zijn als volgt:

Fondsvermogen1: EUR 17,1 mln.
Aantal uitstaande aandelen: 117.000
Intrinsieke waarde per aandeel: EUR 146,03
Beurskoers: EUR 143,60
Totaal beleggingsresultaat2: 4,1%
Bloomberg: ORGWINE NA


1 Op basis van het aantal uitstaande aandelen per 31 juli 2006.
2 Resultaat over het boekjaar op basis van de intrinsieke waarde per 31 juli 2006.

Amsterdam, 12 september 2006

De Directie
Kempen Capital Management N.V.

Profiel Kempen & Co
Kempen & Co N.V. ('Kempen & Co') is een Nederlandse merchant bank met activiteiten op het gebied van vermogensbeheer, effectenbemiddeling en corporate finance. Kempen & Co biedt diverse gespecialiseerde financiële diensten aan ten behoeve van institutionele beleggers, ondernemingen, financiële instellingen, (semi-) overheidsinstellingen, stichtingen en vermogende particulieren. Kempen & Co staat als bank onder toezicht van De Nederlandsche Bank N.V. ('DNB') en is in het bezit van een vergunning op grond van de Wet toezicht kredietwezen 1992 en is tevens als effecteninstelling geregistreerd bij de Stichting Autoriteit Financiële Markten te Amsterdam ('AFM').

Kempen Capital Management N.V. ('KCM') is een 100% dochteronderneming van Kempen & Co en biedt diensten aan op het gebied van vermogensbeheer. KCM is een gespecialiseerde vermogensbeheerder met een uitgesproken beleggingsstijl in Europese aandelen, obligaties en onroerendgoedfondsen voor diverse institutionele beleggers, stichtingen en vermogende particulieren. Daarnaast biedt KCM integrale fiduciaire beleggingsoplossingen aan en selecteert het beleggingsboutiques voor klanten.

Kempen & Co Corporate Finance B.V. is een 100% dochteronderneming van Kempen & Co en richt zich op advisering bij fusies en overnames en kapitaalmarkttransacties. Tot de opdrachtgevers behoren zowel beursgenoteerde als niet-beursgenoteerde Nederlandse ondernemingen alsmede buitenlandse ondernemingen die zich (willen) richten op de Nederlandse markt.

Kempen & Co Securities richt zich op effectenbemiddeling, met name in Nederlandse aandelen en derivaten en Europese vastgoedondernemingen, ten behoeve van professionele beleggers in Europa en de VS. Kempen & Co Securities biedt cliënten kwalitatief hoogwaardige research en orderuitvoering.

Nadere informatie over Kempen & Co kunt u vinden op: www.kempen.nl

EINDE PERSBERICHT


-Het jaarverslag en achtergrondinformatie over het fonds vindt u op www.kempen.nl en www.orangefunds.nl

-Voor meer informatie over het fonds kunt u contact opnemen met de heer drs. W.P. de Ridder, telefoon: 020-348 8711.