Politieberichten stad Utrecht, 09.15 uur

Utrecht, 12-09-2006

Aanrijding brandweerauto

UTRECHT Maandagmiddag rond 17.20 uur vond een aanrijding plaats tussen een brandweerauto en een personenauto. De passagier van de personenauto, een 71-jarige vrouw uit Doorn, is naar het ziekenhuis overgebracht met rugklachten.

De bestuurder van de brandweerauto, een 54-jarige man uit Utrecht, reed met optische en geluidssignalen vanaf het Stationsplein richting de Catharijnekade naar een spoedmelding. Op de kruising van het Vredenburgviaduct en de Rijnkade reed de brandweerbestuurder rechtdoor. Echter, een 68-jarige automobilist uit Doorn had vermoedelijk de brandweerauto niet gezien doordat een lijnbus het zicht belemmerde en reed bij het groene verkeerslicht rechtdoor over de Rijnkade richting het Paardenveld. Hierdoor ontstond een aanrijding. De politie onderzoekt de toedracht.

Straatroof op Vleutenseweg

UTRECHT Maandagavond omstreeks 22.15 uur vond er een straatroof plaats op de Vleutenseweg. De politie vraagt eventuele getuigen te bellen met het Straatroofteam via 0900-8844.

Een 32-jarige vrouw uit Utrecht reed over de Vleutenseweg toen haar passagiersruit werd ingeslagen en haar tas van de voorstoel werd weggenomen. Twee jongens, tussen de 14 en 16 jaar, met een licht getinte huidskleur, in donkere kleding en op een zwarte scooter reden vervolgens hard weg. De gewaarschuwde politie heeft de omgeving nog uitgekamd, maar trof niemand aan die aan het signalement voldeed. Het straatroofteam heeft de zaak in onderzoek.

Dronken bromfietser
UTRECHT De politie controleerde gisteravond rond 21.15 uur een bromfietser op de Omloop. De 42-jarige bestuurder uit Utrecht rook naar alcohol en moest een ademanalyse afleggen. Hieruit bleek dat hij inderdaad te veel had gedronken; hij had 425 ug/l alcohol in zijn lichaam. Bovendien bleek dat hij met een ongeldig verklaard rijbewijs reed. Tegen de Utrechter wordt proces-verbaal opgemaakt.