Pharming Group N.V


Pharming Benoemt Bruno Giannetti Als Chief Operations Officer

Leiden, 12 september 2006. Biotechnologiebedrijf Pharming Group NV (Pharming of de onderneming) (Euronext: PHARM) (PHARM.AS) maakte vandaag de benoeming van Dr. Bruno Giannetti als Chief Operations Officer per 1 december 2006 bekend. Daarnaast draagt de onderneming Dr. Giannetti voor als lid van de Raad van Bestuur van Pharming, afhankelijk van goedkeuring van de aandeelhouders tijdens de volgende buitengewone vergadering van aandeelhouders.

Dr. Giannetti (54) is momenteel CEO van AM-Pharma. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring binnen de farmaceutische industrie bij Madaus, Duitsland, (Hoofd Klinisch Onderzoek), Immuno, Oostenrijk (Vice-President Marketing en Medische Informatie wereldwijd), Coopers & Lybrand, Zwitserland/Engeland (management consultant voor farmaceutische R&D projecten) en Verigen AG, Duitsland (Chief Operations Officer en daarna President en CEO). Hij is de oprichter van CRM, een ervaren Europese organisatie voor klinisch onderzoek (CRO), gespecialiseerd op het gebied van internationaal farmaceutisch klinisch onderzoek. Hij is gepromoveerd in Scheikunde en Geneeskunde aan de universiteit van Bonn en is arts.

Ik ben erg blij om in deze zeer belangrijke fase voor Pharming bij de onderneming te starten, zei Dr. Giannetti. Pharming heeft een geweldige technologie voor de ontwikkleing van recombinant humane eiwitten. De onderneming heeft zeer veel vooruitgang geboekt met het naar de markt brengen van haar eerste product Rhucin®. Ik geloof dat ik, met mijn kennis van en ervaring met klinische ontwikkeling en marketing van innovatieve farmaceutische producten, een grote bijdrage kan leveren aan de verdere groei van de onderneming.

Dr. Francis Pinto, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur licht toe: Pharming mag zich gelukkig prijzen met de aanstelling van Dr. Giannetti voor deze positie. Ik ben ervan overtuigd dat hij met zijn uitgebreide internationale ervaring het bestuur van Pharming zal versterken. Ik steun zijn nominatie als lid van de Raad van Bestuur dan ook met volle overtuiging.

Pharming verwacht voor 15 oktober 2006 meer informatie te kunnen geven over plaats en datum van de buitengewone vergadering van aandeelhouders (nodig voor de benoeming van Dr. Giannetti als lid van de Raad van Bestuur).

Pharming Group NV
Pharming Group NV richt zich op de ontwikkeling van innovatieve therapeutische eiwitten voor de behandeling van genetische ziekten, medische en speciale producten voor chirurgische indicaties en tussenproducten voor diverse toepassingen. Pharming heeft twee producten in een vergevorderd stadium van ontwikkeling - Rhucin® (recombinant humaan C1 remmer) voor erfelijk angio-oedeem (ter beoordeling bij EMEA) en humaan lactoferrine voor voedingstoepassing (GRAS-aanvraag ter beoordeling bij FDA). Pharmings geavanceerde technologieën omvatten onder meer de productie van therapeutische eiwitten, alsmede de zuivering van biofarmaceutica uit melk en formulering en toepassing van deze biofarmaceutica. Meer informatie is verkrijgbaar op de Pharming website: http://www.pharming.com.

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen. Door voorspelbare en niet voorspelbare risicos, onzekerheden en andere factoren kunnen de uiteindelijke resultaten daarvan materieel verschillen. Het persbericht verschijnt ook in het Engels. In geval van tegenstrijdigheden zal de Engelse versie prevaleren.

Contact:
Carina Hamaker, Investor Voice (NL), T: +31 (0)6 537 49959 of +31(0)71 524 7431
Sarah MacLeod, Financial Dynamics (UK), T: +44 (0)20 7269 7148 of +44(0)7747 602 739
Samir Singh, Pharming Group NV (US), T: +1 908 720 6224 of +1 800 3331476


(C) 2006 Pharming Group N.V.