Provincie Drenthe

BESLUITENLIJST Weeknummer: 37

Vergadering van gedeputeerde staten van Drenthe d.d. 12 september 2006

Nummer Onderwerp Besluit

1. Wijziging Spreiding- en GS heeft besloten het Spreiding- en beschikbaarheidsplan Ambu- beschikbaarheidsplan lancezorg in Drenthe te wijzigen. Drenthe, UMCG Ambu-
lancezorg.


2. Beoordeling subsidie- GS hebben ingestemd met voorgestelde afwijzingen en verlen- aanvragen Vernieu- gingen met betrekking tot de Vernieuwingsimpuls bibliotheek- wingsimpuls biblio- werk.
theekwerk 2006. PS wordt hierover geïnformeerd.


3. Beoordeling subsidie- De Provincie Drenthe heeft in het kader van de "Ondersteunings- aanvragen Ondersteu- regeling basisbibliotheken" gelden toegekend aan de gemeenten ningsregeling basisbi- Aa en Hunze, Borger-Odoorn, de Wolden en Westerveld. Hier- bliotheken 2006. mee wordt de vorming en verdere verzelfstandiging van basisbi- bliotheken in de betreffende gemeenten gestimuleerd. Tevens worden de gelden gebruikt voor deskundigheids- bevordering op het gebied van personele taken voor de betref- fende bibliotheek.


4. Netwerk Analyses GS hebben ingestemd met de netwerkanalyses Groningen Assen Regio Groningen-Assen en Zuid Drenthe. De Netwerkanalyses zijn onderwerp van ge- en Zuid-Drenthe. sprek tijdens het Lansdeel Overleg met de minister van Verkeer en Waterstaat op 5 oktober a.s. Op basis hiervan worden nadere afspraken gemaakt over de uitvoering, planning en financiering van de maatregelen. Met de maatregelen uit de netwerkanalyses worden de toekomstige bereikbaarheidsknelpunten in kaart ge- bracht. Naar aanleiding hiervan is een integraal maatregelenpak- ket opgesteld. De Statenleden worden geïnformeerd over de re- sultaten van de netwerkanalyses.


5. Onderzoeksprogramma GS hebben besloten om het Onderzoeksprogramma 2007 vast 2007: onderzoeken te stellen. Dit programma geeft aan welke onderzoeken naar naar doelmatigheid en doelmatigheid en doeltreffendheid in de zin van artikel 217a Pro- doeltreffendheid ex vinciewet in 2006 uitgevoerd worden. GS hebben gekozen voor artikel 217a van de de volgende onderwerpen: Provinciewet. - Wet bevordering integriteitsbeoordeling door het openbaar bestuur (wet Bibob);
- Managementcontract productgroep Wegen & Kanalen en
- Bodemsanering Gasfabrieksterreinen.


6. Uitwerking Motie 13, In de vergadering van Provinciale Staten van 14 juni jl. is de motie Vergadering Provinciale M13 met algemene stemmen aangenomen. Met deze motie wordt Staten 14 juni 2006 een extra financiële impuls van
1.000.000,- gegeven voor het verbeteren van de sociaalecono- mische situatie in Drenthe, en dan in het bijzonder in de regio zuid-oost. Deze problemen zijn samengevat in drie thema's, waar-

Nummer Onderwerp Besluit

over het budget wordt verdeeld, namelijk Onderwijskansen, Sta- ges ROC's en Vrijwilligersorganisaties. De concrete inhoudelijke invulling van de thema's vindt plaats door een intensivering van het bestaande en in ontwikkeling zijnde provinciale beleid.


7. Toetsing Regionaal GS hebben kennisgenomen van het verslag van bevindingen. Beheersplan Rampen- Het algemeen bestuur van de Regionale Brandweer Drenthe en bestrijding en Crisisbe- de andere betrokkenen worden ervan op de hoogte gesteld dat heersing (RBRC) 2006- het RBRC, op een aantal aandachtspunten na, voldoet aan de 2009. gestelde criteria.


8. 15e wijziging Produc- GS hebben de 15e wijziging van de Productenraming vastgesteld. tenraming 2006. De financiële gevolgen daarvan zullen voorzover van toepassing worden verwerkt in de eerstvolgende wijziging van de Begroting 2006.


9. Voortgang "aanjaag- Gedeputeerde staten hebben ingestemd met de voortgangsrap- team" wonen, portage aan PS over het "aanjaagteam" wonen, welzijn en zorg. welzijn en zorg. Dit houdt in dat het convenant wonen, welzijn en zorg, op 2 fe- bruari 2006 ondertekend door de gemeenten, woningcorporaties en provincie Drenthe, nu uitgewerkt wordt. De bedoeling is te ko- men tot een concreet uitvoeringsprogramma per gemeente.


10. Awb-bezwaarschrift van Gedeputeerde staten hebben op advies van de bezwaarschriften- de Vereniging Plaatse- commissie besloten,het bezwaarschrift ongegrond te verklaren en lijk Belang Gasselte- het bestreden besluit te handhaven. Kostvlies inzake het
nemen van verkeers-
maatregelen voor de
N378.


11. Overeenkomst Bodem- De provincie Drenthe besluit in te stemmen met het ondertekenen verontreiniging van een overeenkomst over de bodemverontreiniging in het land- Schoonebeek inrichtingsgebied van Schoonebeek en het oprichten van een stichting om de werkzaamheden voortvloeiende uit de overeen- komst uit te voeren. De provincie en de gemeente Emmen vrijwa- ren door de ondertekening de eigenaren van mogelijk vervuilde wijken van alle problemen die voortvloeien uit bodemvervuiling. Deze vrijwaring geldt ook voor nieuwe eigenaren. Op deze wijze kunnen de gronden in het kader van de landinrichting Schoone- beek worden uitgeruild en kan plan van toedeling voor dit project op korte termijn worden uitgevoerd.

Mededelingen
Disclaimer. Deze publicatie geldt niet als een officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuurs- recht. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.