Pim Smit gaat schilderen met Richard Krajicek

AMSTERDAM, 20060726 -- Op 12 september zal kunstenaar Pim Smit een speciale 'Art meets Sport Match' houden met Richard Krajicek. Deze spannende happening zal plaatshebben in het Belgische Tienen, waar Smit zijn atelier heeft.


De opslag van Richard Krajicek is ongeveer de hardste ter wereld en Pim Smit zal Richard Krajicek voor deze speciale gelegenheid in de verf gedoopte tennisballen aanreiken waarna Kraijcek volluit zal serveren op het doek van Pim Smit.

Samen zullen ze dit spetterend kunstwerk tot stand brengen op een officiële tenniscourt. Dé perfecte match zal worden gerealiseerd: Kunst en Sport gaan samen, twee toppers op de baan. Dit unieke kunstwerk zal worden geveild tijdens het jaarlijkse gala van de Richard Krajicek Foundation in Grand Hotel Huis ter Duin te Noordwijk aan Zee.

De Richard Krajicek Foundation heeft zich ten doel gesteld jongeren in die wijken waar de sportmogelijkheden beperkt zijn,de mogelijkheid te bieden om te sporten in in een sociaal veilige omgeving. Door het aanleggen van multifunctionele sportvelden, zogeheten playgrounds en professionele begeleiding van sport- en spelleiders, kunnen deze jongeren op een verantwoorde wijze sporten en spelen.




Ingezonden persbericht