Ingezonden persbericht


Apple kondigt iTunes 7 aan met allerlei nieuwe mogelijkheden

Films van Disney, Pixar, Touchstone en Miramax nu verkrijgbaar via de iTunes Store

Bunnik, 12 september 2006 - Apple kondigt vandaag iTunes 7 aan, de belangrijkste verbetering van 's werelds meest populaire muziekjukebox en onlinewinkel voor muziek en video's sinds de introductie in 2001. iTunes 7 biedt allerlei nieuwe mogelijkheden, zoals een functie voor nieuwe albums en de Cover Flow-weergave voor muziek, tv-programma's en films, waarmee gebruikers snel naar titels in hun bibliotheek kunnen zoeken of door hun bibliotheek kunnen bladeren om titels in hun collectie opnieuw te ontdekken. Daarnaast zijn via de iTunes Store (www.itunes.com) nu meer dan 75 films van Walt Disney Pictures, Pixar, Touchstone Pictures en Miramax Films verkrijgbaar, die klanten kunnen kopen en downloaden om te bekijken op hun computer of iPod, en binnenkort ook op hun flatscreentelevisie met de iTV*-speler van Apple die over enige tijd zal worden geïntroduceerd. Films zijn verkrijgbaar via de iTunes Store op dezelfde dag dat ze leverbaar zijn op dvd. Nieuwe films kosten USD 12,99 als ze vooraf worden besteld en gedurende de eerste week na hun introductie. Daarna kosten ze USD 14,99. Oudere titels zijn verkrijgbaar voor slechts USD 9,99.

"Daar gaan we weer! Eerst was er muziek, toen kwamen er tv- programma's en nu dus films", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "In nog geen jaar tijd hebben we ons aanbod uitgebreid van slechts vijf tv-programma's naar 220 tv-programma's, en we hopen hetzelfde te doen met films. Er worden meer dan een miljoen video's per week verkocht, en we hopen in minder dan een jaar hetzelfde te bereiken met films."

"ABC en Disney Channel waren de eerste omroepen die tv-programma's aanboden via iTunes en nu lopen The Walt Disney Studios weer voorop door als eerste speelfilms aan te bieden via het iTunes-platform", zegt Robert Iger, president en CEO van The Walt Disney Company. "Disney hecht er veel waarde aan om klanten voortdurend van nieuwe manieren te voorzien om te genieten van hun favoriete amusement. Onze samenwerking met Apple onderstreept opnieuw hoe we er steeds weer in slagen om consumenten materiaal aan te bieden op de manier die ze zelf willen, ongeacht de tijd, plaats of techniek.'

"Steve Jobs en Apple hebben steeds opnieuw laten blijken dat ze goed aanvoelen wat de huidige consument wil op het gebied van legale downloads van muziek en tv-programma's. Onze aanwezigheid in iTunes maakt het mogelijk om Disney-films via deze populaire en handige methode aan te bieden", volgens Dick Cook, chairman van The Walt Disney Studios. "We zijn er trots op om onze samenwerking met Apple verder uit te breiden, en denken dat deze nieuwe activiteit tegemoetkomt aan de toenemende vraag naar films, die naar verwachting zal leiden tot een grotere markt voor onze films."

De iTunes Store is in snel tempo 's werelds populairste videodownloadwinkel geworden, die meer dan één miljoen video's per week verkoopt. Toen de iTunes Store nog geen jaar geleden, in oktober 2005, begon met de verkoop van tv-programma's, bestond het aanbod uit vijf programma's van ABC/Disney. Tegenwoordig bestaat het assortiment uit maar liefst 220 televisieprogramma's van meer dan 40 omroepen. De iTunes Store bevat bovendien 's werelds grootste
onlinemuziekcatalogus met meer dan 3 miljoen nummers en heeft tot nu toe een ongelooflijk aantal van 1,5 miljard nummers verkocht. Het is dan ook de populairste digitalemuziekwinkel ter wereld.

Via de iTunes Store zijn nu diverse nieuwe en bestaande films van Walt Disney Pictures, Pixar, Touchstone Pictures en Miramax Films verkrijgbaar, zoals "Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl", "Shakespeare in Love", "The Princess Diaries", "The Incredibles", "National Treasure", "Toy Story", "The Rock" en "The Rookie". Klanten kunnen films via iTunes kopen en downloaden op dezelfde dag dat ze leverbaar worden op dvd, of aangekondigde films vooraf bestellen zodat ze automatisch gedownload worden zodra ze beschikbaar zijn. Klanten kunnen films, net als muziek en tv- programma's, eenvoudig en snel downloaden met één muisklik.

Alle via de iTunes Store gekochte video's worden in iTunes 7 gedownload met een kwaliteit die die van dvd's benadert en een resolutie van of 640 x 480 (tot 480, afhankelijk van de beeldverhouding). Dit is vier keer zo hoog als voorheen. Gedownloade video's kunnen worden afgespeeld op computers en iPods. iTunes 7 is bovendien voorzien van nieuwe mogelijkheden waarmee de gebruiker digitale muziek en video's beter kan ordenen, bekijken en beluisteren. Zo bevat iTunes 7 onder andere verbeterde functies voor ouderlijk toezicht, een venster met schermregelaars voor het afspelen van iTunes-video's en de nieuwe Cover Flow-weergave waarmee gebruikers door hun gehele videoverzameling kunnen bladeren op basis van albumillustraties.

Klanten kunnen via de iTunes Store nu ook populaire videogames voor iPods van de vijfde generatie downloaden, waaronder "Tetris", "Mahjong" en "Mini Golf" van Electronic Arts Inc.; "Pac-Man" van Namco Networks America Inc.; "Cubis 2" van FreshGames, LLC; "Bejeweled" en "Zuma" van PopCap Games, Inc.; en "Texas Hold'em" en "Vortex" die zijn ontwikkeld door Apple. Al deze games zijn vanaf vandaag verkrijgbaar voor 4,99 Euro per stuk.

De iTunes Music Store is nog steeds net zo gebruiksvriendelijk als van een Apple product te verwachten valt en biedt revolutionaire voorzieningen als geïntegreerde ondersteuning voor podcasts, iMix om playlists te publiceren, naadloze integratie met iPod en baanbrekende gebruiksrechten. Daarmee is de iTunes Store voor Mac- en pc- gebruikers de eenvoudigste manier om online op legale wijze muziek en video's te ontdekken, te kopen en te downloaden.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De iTunes Store maakt deel uit van iTunes 7 voor Mac en Windows. Gebruikers kunnen iTunes gratis downloaden via www.apple.com/nl/ itunes. Voor het doen van aankopen en het downloaden van materiaal bij de iTunes Store voor Mac of Windows is een geldige creditcard met een factuuradres in het land van aankoop vereist. Tv-programma's en speelfilms zijn alleen verkrijgbaar in de VS; de verkrijgbaarheid van video's varieert per land. Games kunnen worden gedownload in de 21 landen waarin de iTunes Store beschikbaar is en zijn geschikt voor iPods van de vijfde generatie. Nieuwe speelfilms kosten USD 14, 99 per stuk en andere speelfilms kosten USD 9, 99 per stuk. Tv- programma's kosten USD 1, 99 per aflevering, muziekvideo's en korte films kosten USD 1,99 per stuk en games zijn verkrijgbaar voor 4,99 Euro per stuk.


* iTV is de interne codenaam van het project. De uiteindelijke productnaam zal anders zijn.

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde desktops en notebooks, het besturingssysteem OS X, het iLife- programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitalemuziekrevolutie dankzij iPod, de draagbare muziekspeler, en de online iTunes Music Store.

(c) 2006 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes en iPod zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Juriaan Bosman
PR manager Apple Nederland
Kosterijland 42
3981 AJ Bunnik
Nederland

Telefoon: +31 30 659 3940
Mobiel: +31 6 538 65628
E-mail: bosman.j@euro.apple.com
Website: www.apple.com/nl

Apple kondigt iTunes 7 aan met allerlei nieuwe mogelijkhedenFilms van Disney, Pixar, Touchstone en Miramax nu verkrijgbaar via de iTunes StoreBunnik, 12 september 2006 - Apple kondigt vandaag iTunes 7 aan, de belangrijkste verbetering van 's werelds meest populaire muziekjukebox en onlinewinkel voor muziek en video's sinds de introductie in 2001. iTunes 7 biedt allerlei nieuwe mogelijkheden, zoals een functie voor nieuwe albums en de Cover Flow-weergave voor muziek, tv-programma's en films, waarmee gebruikers snel naar titels in hun bibliotheek kunnen zoeken of door hun bibliotheek kunnen bladeren om titels in hun collectie opnieuw te ontdekken. Daarnaast zijn via de iTunes Store (www.itunes.com) nu meer dan 75 films van Walt Disney Pictures, Pixar, Touchstone Pictures en Miramax Films verkrijgbaar, die klanten kunnen kopen en downloaden om te bekijken op hun computer of iPod, en binnenkort ook op hun flatscreentelevisie met de iTV*-speler van Apple die over enige tijd zal worden geïntroduceerd. Films zijn verkrijgbaar via de iTunes Store op dezelfde dag dat ze leverbaar zijn op dvd. Nieuwe films kosten USD 12,99 als ze vooraf worden besteld en gedurende de eerste week na hun introductie. Daarna kosten ze USD 14,99. Oudere titels zijn verkrijgbaar voor slechts USD 9,99."Daar gaan we weer! Eerst was er muziek, toen kwamen er tv-programma's en nu dus films", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "In nog geen jaar tijd hebben we ons aanbod uitgebreid van slechts vijf tv-programma's naar 220 tv-programma's, en we hopen hetzelfde te doen met films. Er worden meer dan een miljoen video's per week verkocht, en we hopen in minder dan een jaar hetzelfde te bereiken met films.""ABC en Disney Channel waren de eerste omroepen die tv-programma's aanboden via iTunes en nu lopen The Walt Disney Studios weer voorop door als eerste speelfilms aan te bieden via het iTunes-platform", zegt Robert Iger, president en CEO van The Walt Disney Company. "Disney hecht er veel waarde aan om klanten voortdurend van nieuwe manieren te voorzien om te genieten van hun favoriete amusement. Onze samenwerking met Apple onderstreept opnieuw hoe we er steeds weer in slagen om consumenten materiaal aan te bieden op de manier die ze zelf willen, ongeacht de tijd, plaats of techniek.'"Steve Jobs en Apple hebben steeds opnieuw laten blijken dat ze goed aanvoelen wat de huidige consument wil op het gebied van legale downloads van muziek en tv-programma's. Onze aanwezigheid in iTunes maakt het mogelijk om Disney-films via deze populaire en handige methode aan te bieden", volgens Dick Cook, chairman van The Walt Disney Studios. "We zijn er trots op om onze samenwerking met Apple verder uit te breiden, en denken dat deze nieuwe activiteit tegemoetkomt aan de toenemende vraag naar films, die naar verwachting zal leiden tot een grotere markt voor onze films."De iTunes Store is in snel tempo 's werelds populairste videodownloadwinkel geworden, die meer dan één miljoen video's per week verkoopt. Toen de iTunes Store nog geen jaar geleden, in oktober 2005, begon met de verkoop van tv-programma's, bestond het aanbod uit vijf programma's van ABC/Disney. Tegenwoordig bestaat het assortiment uit maar liefst 220 televisieprogramma's van meer dan 40 omroepen. De iTunes Store bevat bovendien 's werelds grootste onlinemuziekcatalogus met meer dan 3 miljoen nummers en heeft tot nu toe een ongelooflijk aantal van 1,5 miljard nummers verkocht. Het is dan ook de populairste digitalemuziekwinkel ter wereld.Via de iTunes Store zijn nu diverse nieuwe en bestaande films van Walt Disney Pictures, Pixar, Touchstone Pictures en Miramax Films verkrijgbaar, zoals "Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl", "Shakespeare in Love", "The Princess Diaries", "The Incredibles", "National Treasure", "Toy Story", "The Rock" en "The Rookie". Klanten kunnen films via iTunes kopen en downloaden op dezelfde dag dat ze leverbaar worden op dvd, of aangekondigde films vooraf bestellen zodat ze automatisch gedownload worden zodra ze beschikbaar zijn. Klanten kunnen films, net als muziek en tv-programma's, eenvoudig en snel downloaden met één muisklik.Alle via de iTunes Store gekochte video's worden in iTunes 7 gedownload met een kwaliteit die die van dvd's benadert en een resolutie van of 640 x 480 (tot 480, afhankelijk van de beeldverhouding). Dit is vier keer zo hoog als voorheen. Gedownloade video's kunnen worden afgespeeld op computers en iPods. iTunes 7 is bovendien voorzien van nieuwe mogelijkheden waarmee de gebruiker digitale muziek en video's beter kan ordenen, bekijken en beluisteren. Zo bevat iTunes 7 onder andere verbeterde functies voor ouderlijk toezicht, een venster met schermregelaars voor het afspelen van iTunes-video's en de nieuwe Cover Flow-weergave waarmee gebruikers door hun gehele videoverzameling kunnen bladeren op basis van albumillustraties.Klanten kunnen via de iTunes Store nu ook populaire videogames voor iPods van de vijfde generatie downloaden, waaronder "Tetris", "Mahjong" en "Mini Golf" van Electronic Arts Inc.; "Pac-Man" van Namco Networks America Inc.; "Cubis 2" van FreshGames, LLC; "Bejeweled" en "Zuma" van PopCap Games, Inc.; en "Texas Hold'em" en "Vortex" die zijn ontwikkeld door Apple. Al deze games zijn vanaf vandaag verkrijgbaar voor 4,99 Euro per stuk.De iTunes Music Store is nog steeds net zo gebruiksvriendelijk als van een Apple product te verwachten valt en biedt revolutionaire voorzieningen als geïntegreerde ondersteuning voor podcasts, iMix om playlists te publiceren, naadloze integratie met iPod en baanbrekende gebruiksrechten. Daarmee is de iTunes Store voor Mac- en pc-gebruikers de eenvoudigste manier om online op legale wijze muziek en video's te ontdekken, te kopen en te downloaden.Prijzen en verkrijgbaarheidDe iTunes Store maakt deel uit van iTunes 7 voor Mac en Windows. Gebruikers kunnen iTunes gratis downloaden via www.apple.com/nl/itunes. Voor het doen van aankopen en het downloaden van materiaal bij de iTunes Store voor Mac of Windows is een geldige creditcard met een factuuradres in het land van aankoop vereist. Tv-programma's en speelfilms zijn alleen verkrijgbaar in de VS; de verkrijgbaarheid van video's varieert per land. Games kunnen worden gedownload in de 21 landen waarin de iTunes Store beschikbaar is en zijn geschikt voor iPods van de vijfde generatie. Nieuwe speelfilms kosten USD 14, 99 per stuk en andere speelfilms kosten USD 9, 99 per stuk. Tv-programma's kosten USD 1, 99 per aflevering, muziekvideo's en korte films kosten USD 1,99 per stuk en games zijn verkrijgbaar voor 4,99 Euro per stuk.* iTV is de interne codenaam van het project. De uiteindelijke productnaam zal anders zijn.Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde desktops en notebooks, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitalemuziekrevolutie dankzij iPod, de draagbare muziekspeler, en de online iTunes Music Store.© 2006 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iTunes en iPod zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.

Content-Type: application/pdf;
x-unix-mode=0644;
name=Apple kondigt iTunes 7 aan met allerlei nieuwe mogelijkheden.pdf Content-Disposition: inline;
filename="Apple kondigt iTunes 7 aan met allerlei nieuwe mogelijkheden.pdf"