Ingezonden persbericht


Nieuwsbrief Spil - september 2006

RUURLO, 11 SEPTEMBER 2006 - Op de derde donderdag van deze maand, over tien dagen al, kan bij u de nieuwe editie van Spil worden bezorgd: 227-228 / 2006 - nummer 4. Wie abonnee is - of op korte termijn wordt - ontvangt deze aflevering zonder mankeren op de dag zelf van de drukker. Een los besteld exemplaar wordt separaat toegezonden.

Wederom wordt in dit zesmaal per jaar verschijnende, rijk geïllustreerde, kritische tijdschrift verhelderend geschreven over actuele problemen van productie en verbruik van voedsel, grondstoffen en energie, voedselveiligheid, relaties tussen stad en land, landbouw- en plattelandsontwikkeling, landschaps-, natuur- en milieubeheer.

Gevarieerde en boeiende inhoud

Bekwame auteurs analyseren op prettig leesbare wijze diverse actuele problemen, beknopt of tamelijk uitvoerig. Kort schetsen wij de inhoud van de nieuwe Spil aan de hand van de in het voorbladkader gehanteerde aankondiging: o Gevecht om Brusselse zak met geld is begonnen
o Doha in een impasse
o Dynamisch Brazilië en de ontwikkeling van Nederland o Kiezen we verstandig inzake bio-energiewinning? o Glastuinbouw als model
o EU-zorg over voeding
o Boeren sturen
alsmede de columns:
o Overheid mept ondernemers
o Windenergie bij hitte
o Bij een hoos hoost het niet

Een inhoudsopgave met auteursnamen en complete titels wordt toegezonden in een aparte file: 227-SPIL.doc.

Meer over Spil - lastig, maar gretig gelezen

Spil is een 'must' voor beleidsmakers en politici, zo hoort men wel zeggen op plaatsen waar beleid wordt gemaakt - in Brussel, Den Haag, provinciale hoofdsteden. Heel wat voorlichters dragen de meest recente uitgave mee in hun binnenzak. Commissies en werkgroepen in de sfeer van de overheid maken meermalen dankbaar gebruik van analyses in artikelen of themakaternen die al vroegtijdig zijn gepubliceerd in het kritische tijdschrift. In het parlementaire debat kan men niet heen om het fenomeen. Spil betekent echter méér. Studenten doen bij de opzet van scripties vaak hun voordeel met de rijke inhoud van een reeks van afleveringen. In de mediatheken van steeds meer scholengemeenschappen ligt het tijdschrift in het zicht van leerlingen die op niveau een werkstuk willen maken. Boeren en andere buitenlui ervaren dat Spil op intelligente, doch begrijpelijke wijze hun problemen beschrijft en analyseert, in retro- en perspectief. Wetenschappers van naam en gekwalificeerde journalisten dragen er via dit tijdschrift toe bij dat het 'publieke debat' minder hype-matig, méér op de feiten betrokken verloopt. Autoriteiten reageren herhaaldelijk geschokt op zulke oogopenende artikelen. Kortom, Spil lezen is een ontspannende inspanning, een verademing. Bezoek http://www.platteland-in-perspectief.nl, blader in alle rust en maak uw keuze.

Website biedt veel meer informatie

Raadpleging van de website vergemakkelijkt vooral ook de keuze van het ingangsnummer van een abonnement of van los te bestellen afleveringen. De 'ijzeren voorraad' van eerder verschenen edities is voorlopig nog toereikend. Een formulier op de Contact-pagina kan dienst doen bij de communicatie.

Van alle sedert begin 2000 uitgebrachte Spil-nummers is de inhoud weergegeven op de pagina Archief. Op de Home-pagina vindt u tot medio september nog een uitvoerige inhoudsbeschrijving van Spil 225-226 / 2006 - nummer 3. De pagina Abonnement biedt u informatie over abonnementsvoorwaarden en de gang van zaken bij losse verkoop.

De pagina Schrijven voor Spil geeft nuttige en nodige aanwijzingen aan (potentiële) auteurs.

Voor wie positionerend in het tijdschrift wil adverteren, is zeker ook de pagina Adverteren van belang.

Communicatie met Spil

Redactie: spilredactie@platteland-in-perspectief.nl Administratie: spiladministratie@platteland-in-perspectief.nl Hoofd- en eindredacteur: a.j.voortman@planet.nl
Contactformulier op de website: http://www.platteland-in-perspectief.nl Postadres: Slootsdijk 9, 7261 SB RUURLO