Ingezonden persbericht


Agenda van oktober Kultuurhuuis Bosch, Arnhem
Zondag 1 oktober
EXPO:
dagelijks vanaf
14:00 entree: gratis

Zondag 1 oktober
(spelletjes)
Bordspelletjesmiddag i.s.m. Spelkwartier
aanvang: 16:00
entree: gratis

Uitgekeken op je eigen oude spelletjes? Je weet nog niet welk nieuw spel je wil kopen? Grijp hier je kans om met een nieuw spel in aanraking te komen. Het Spelkwartier stelt een
selectie nieuwe bordspellen beschikbaar om uit te proberen.

Zondag 1 oktober (benefietconcert / In memoriam Franky Kwee) Tribute
To Franky
By Jam X and Musical Friends.
open: 20:00 aanvang: 20:30
entree: vrije gift (voor good cause)

Een muzikaal afscheid van de onlangs overleden bassist Franky Kwee. Franky's favourites worden gespeeld door Jam X en iedereen die mee wil doen. Op deze manier hoopt Jam X op een groovy avond, ter ere van een van de beste bassisten die Arnhem gekend heeft. Meer info: 06 55 98 85 95

Woensdag 4 oktober (kroegkwis)
Bosch Kroeg Kwis
presentatie:
Questionable Jim
aanvang 21:00 entree: gratis

Hoe groot is jouw lobus trivialis? De sfeer was vorige keer wederom geweldig en de teams aan elkaar gewaagd. Kom langs, speel mee en test je kennis van muziek, film, min of meer beroemde personen en meer. Of druk je stookkosten en gebruik het als excuus om met je maten (m/v) een lekker biertje te komen drinken. Dit keer zal de speciale vragenronde gaan over bier.

Donderdag 5 oktober (dancemix)
Momix
DJ NemoRuleZ
open: 22:00
entree: gratis

Van alternatief tot commercieel, van de 60's tot nu, niets is DJ NemoRulez te gek. Maar reken maar dat de voetjes van de vloer gaan bij deze vrolijke muziekmix.

Vrijdag 6 oktober (concert/ russische folk klezmer jazz ska) La
Minor (Rus.)
DJs Grga Pitic en Grga Veliki
open: 21:00 - 4:00 aanvang:
21:30 entree: ¤ 6,- (na de band ¤ 4,-)
Reserveren 026 351 84 36

Kultuurhuis Bosch bestaat 3 jaar dus het is tijd voor een leuk feestje. We beginnen het feestweekend met onze russische vrienden La Minor. De band uit St. Petersburg speelt Russische populaire jazzy folk en klezmer, oftewel Odessa Beats. Door instrumenten als de bayan (russische accordeon), tuba, saxofoon en de balalaika brengt de muziek je terug naar de sfeer in de Sovjet van de jaren 20-40. Het herinnert je aan een soundtrack van een goede oude film over gangsters, liefde en oplichters. De muziek is blij en nostalgisch en zal je tegelijkertijd niet ongeroerd laten. Een repertoire van streetsongs, 'just for soul'. In de herfst van 2001 kwam hun cd 'Blatnyak (La chanson Russe populaire)' uit, die erg goed ontvangen werd. Hun naamsbekendheid buiten de grenzen groeide daarna sterk. Eén ding is in ieder geval duidelijk: als je ze één keer hebt gezien, vergeet je ze nooit meer! La Minor is: Slava Shalygin - zang; Sergey Pavlov - gitaar; Egor Komarov - saxofoon, zang; Sanja Ezhov - bayan (Russisch accordeon), zang; Max Temnov - contrabas, zang; Peter Ketlinsky - drums. DJs Grga Pitic en Grga Veliki draaien na de band o.a.: Balkan Beats, Polish Reggae & Dancehall, Klezmer en Russian Disco.

http://www.la-minor.narod.ru/

http://www.myspace.com/laminor

Zaterdag 7 oktober (concert/ electro,clash&rock 'n' roll) Der
Tante Renate (D) + The Ik Jan Cremers + DJ U-man
DJ U-man
open: 21:00 -
4:00 aanvang: 21:30 entree: ¤ 6,- (na de bands: ¤ 4,-)

De tweede feestdag voor driejarig Kultuurhuis met ditmaal wederom bands en een vette electroclashparty als toetje. Reeds geschreven in de jaren '60, maar nu is er met 'The Ik Jan Cremers' eindelijk een vuige rock 'n' roll -soundtrack bij met puntige, harkende en lekker dwarse songs. Hierna is het de beurt aan de Duitse eenmansband Der Tante Renate. De Hamburger Norman Kolodziej is iemand van de categorie raggen maar, met in zijn geval een berg oude synthesizers en een gitaar om zijn nek. Het levert indiepopliedjes op waarin de electro-invloeden gecombineerd worden met rauwe gitaarriffs. Eindhovense electroclash specialist DJ U-man zal zorgen dat hierna de gelegde electrobom afgaat. Hij mixt vloeiend 80s electropop en new wave naar hedendaags electro, bijvoorbeeld van New Order naar Vive La Fête, van Front 242 naar Fischerspooner, van The Sisters Of Mercy naar Tiga of van Grauzone naar Felix Da Housecat. It's electroclashparty time! Dit is een Shaking-avond

http://www.dertanterenate.de/

www.theikjancremers.bandspace.co.uk

http://www.shaking.nl

Zaterdag 7 oktober (dance/ ethnic lounge)
LOunGeOWT
DJ San Pedron
en Guido
open: 22:00 entree: gratis

DJs San Pedron en Guido draaien in het Watertejater wereld- en loungemuziek met af en toe een uithaal naar andere windrichtingen. Relaxte sfeer verzekerd.

Zondag 8 oktober (theatraal elektro concert)
Jc & Anphibius
(usa)
aanvang: 16:00 entree: ¤ 3,50

Jc & Anphibius zijn een duo die sinds 1999 samenwerken. Ze hebben vanaf het begin een zeer eigen stijl ontwikkeld, het minimale aan piano/ synthersizermuziek en een gewaagde combinatie van hun twee stemmen. Hun muziek past prima in de 'lazy sundayafternoon'-sfeer want ze zijn in eerste instantie chill. Toch brengen ze meer; termen als neo cabaret, melodische poetische vertellingen, sfeervol en intens zijn ook van toepassing, dus laat je deze zondag lekker in de watten leggen door Jc & Anphibius.

Donderdag 12 oktober (concert/roots rock/alt americana) Goldrust
(It)
DJ Peet TT
open: 21:00 aanvang: 21:30 entree: ¤ 5,-

De 4-koppige band Goldrust, afkomstig uit het kustplaatsje Forli in Italië speelt amerikaanse rock met een italiaans tintje. Of net iets anders omschreven: 'a classic 70s sound played with a punky attitude, just like the Buzzcocks rehearsing Zuma...maximum rock'n'roll.'. En zo schrijft een andere recensent dat het italiaanse roots rock/alt. country muziek is met invloeden van Neil Young en Jay Farrar en dat er ook iets van Husker Du in terug te horen is. Een moeilijk te omschrijven maar gedreven band met invloeden uit diverse hoeken. Zeker de moeite waard om te komen bekijken.

Vrijdag 13 oktober (dance/ dub reggae)
Burning Soundz
open:
22:00 entree: gratis
DJs Kingofdub, One Love en Rubadub Roots
Soundsystem

Reggae, dub, newroots, drum & bass, crossover. Dansbare Jamaicaanse en Engelse underground voor iedereen!

Zaterdag 14 oktober (dance/ concert/ dance)
Das Fabrique Page #4:
"Psychedelichique"
DJ De Jac, DJ Launou!, VJ Mi Rosa
Live : The Fashion
Monkeys
open: 23:00 - 4:00 entree: ¤ 5,-

Turntablizm versus live music. DJ De Jac, start de avond met een vernieuwende set, Daarna zal The Fashion Mockeys, live on stage, met; Marieke Ruitenberg op saxophone/trompet, Wybe van der Wielen op keyboards/guitar/drums/vocals, Gert-Jan Kramer op drums/ keyboards, Raymond Brouwers op ass/guitar/keyboards, Jan Bosch op guitar/ bass en Frans Bronneberg guitar/ bass/keyboards/vocals. Net terug van hun tour door Duitsland, de ultieme mix van psychedelisch en chique ten gehore brengen. Vervolgens zal DJ Launou! de avond in stijl afsluiten. Zijn 3-Hours set wordt een muzikale samenvatting van de avond. VJ Mi Rosa heeft speciaal voor Page 4.. diverse clips samengesteld.

Zaterdag 14 oktober (dance/ latinhouse)
LOunGeOWT
DJs Jeriz en
Nelson
open: 22:00 entree: gratis

Lekker relaxen en misschien nog wat swingen op de lekkere groovy funky latin deephouse, acidjazz en jungle van DJs Jeriz en Nelson.

Donderdag 19 oktober (DJ Contest)
DJ Contest # 1.
R'U Arnhems
nr 1 DJ?
open: 21:30 entree: gratis

Vanavond de eerste voorronde van de Arnhemse DJ Contest. Na vier voorrondes wordt door het publiek bepaald wie er naar de halve finales, en uiteindelijk naar de finale, gaat. En wie er uiteindelijk Arnhems NR 1 DJ wordt. Ook jij zit in de jury dus kom op tijd om alle deelnemers te horen en om jouw stem te geven.

Vrijdag 20 oktober (concert/electropop/ rock)
Popronde: Mr. Love And
The Stallions + Propeller
DJ Ingmar
open: 21:00 aanvang: Propeller 22.15
uur en Mr. Love 23:30 entree: gratis

De Popronde is weer in de stad. Wij hebben er een tweetal eigenwijze en bijzondere parels tussenuit gevist. Er is Mr. Love and the Stallions, een excentriek kwartet met zelfs een eigen kledinglijn, die pompende electropop combineert met sterke ballads. Humor en show staan hoog in het vaandel, maar de muziek is er niet minder belangrijk om. "High Speed Romance" is bovendien een bescheiden indiehit aan het worden. Propeller tapt uit een heel ander vaatje met hun serene, harmonieuze en poppy liedjes, die op zijn tijd aan flarden gescheurd wordt door rauw, dissonant gitaargeweld. Hun vorig jaar verschenen debuutalbum werd overal enthousiast ontvangen. Live is het er niet minder om. Genoeg redenen dus om Bosch op je looplijst te zetten.

www.mrloveandthestallions.com

www.propellernoise.nl

http://www.popronde.nl

Zaterdag 21 oktober (dance/ vette funk)
Pure Delight
DJs Demian
& Syte
open: 23:00 - 4:00 entree: ¤ 3,-

Kom naar Pure Delight en ervaar de beste muziek uit de ghetto's op de dansvloer. DJs Demian & Syte draaien echt de beste black 70's, soul, en funk.

Zaterdag 21 oktober (dance/ electro-lounge)

LOunGeOWT
Schizofonia
DJ El Disco
open: 22:00 entree: gratis

Electrolounge en andere muziek om de batterij weer eens volledig bij op te laden.

Zondag 22 oktober (voordracht/ poëzie)
Dichter bij Bosch
aanvang:
15:00 entree: gratis

Grappig, serieus en met een muzikaal randje; een ontspannen middag om uit eigen (poëzie)werk voor te dragen. Maar ook om te luisteren naar, en te genieten van het werk van anderen. (Meld je tijdig aan als je wilt voordragen)

Donderdag 26 oktober (jamsessie)
Boschsessie
open: 21:00
aanvang: 21:30 entree: gratis

De Bosch jamsessie is een zo breed mogelijke sessie waar plaats is voor percussionisten, blazers, drummers, gitaristen, bassisten en vocalisten. Kom binnen en laat van je horen op het sessiepodium.

Vrijdag 27 oktober (theater/ dubbelconcert)
Avond van Het Nederlandse
Lied
Lorelei & Blz. 15
open: 19:30 aanvang: 20:00 entree: ¤ 6,-
(arrangement ¤ 5,-)
Reserveren: 026 351 84 36

Nederlandstalige muziek in het Watertejater. Blz.15 is een vijftal dat Nederlandstalige nummers maakt die zich op de scheidslijn van cabaret en pop bevinden. De tongval van zanger Jack roepen zowel herinneringen op aan de nummers van Fratsen (Andre Manuel) als aan de liedjes van Arthur Umbgrove. De songs zijn allemaal vrij secuur (bas, gitaar, drums) en krijgen karakter door hun eenvoud. Een hoorbaar sympathieke band. Lorelei is de tweede formatie die deze avond aantreed. Drijvende kracht achter Lorelei is Lotte van Dijck aangevuld met een reeks fantastische muzikanten. Lotte zingt en begeleidt zichzelf op gitaar en piano, en schreef ook alle nummers. De nummers zijn het best te omschrijven als kleine juweeltjes die je mee voeren naar sprookjesachtige sferen zonder te verzanden in zweverigheid.

Zaterdag 28 oktober (dance/electro underground)
Tricky Disco
DJs
W.F.L. & Dan D.
open: 23:00 tot 4:00 entree: ¤ 5,-

Een typische Tricky Disco avond biedt o.a. electro, fucked up/kapotte house, indie, disco-not disco, art pop, trash 'n roll... Kortom 'the best in underground dance and pop'. W.F.L. en Dan D zijn o.a. bekend als DJs van Konijn 2000 en de voormalige Melksalon.

Zaterdag 28 oktober (dance/ lounge)
LOunGeOWT
DJ Cabian
open:
22:00 entree: gratis

Elke zaterdagavond tijd om te relaxen en te loungen in het Watertejater. Deze keer alternatieve pop met DJ Cabian.

Zondag 29 oktober (cabaret)
Rop Janze speelt: Nederlont
aanvang:
16:00 entree: ¤ 5,-

Rop Janze uit Bovenkarspel (o.a. Comedytrain, poeziejukebox) komt naar Bosch met zijn hilarische, muzikale en soms ontroerende voorstelling over het feit dat Nederlanders steeds kortere lontjes krijgen. In zijn programma krijgen zijn personages te maken met een zoektocht tussen nieuwe sensaties en gezamelijke ervaringen denk bijvoorbeeld aan het oranjegevoel. Zo worden er maatschappelijke verschijnselen aan de kaak gesteld die liggen tussen het op zoek zijn naar jezelf en naar elkaar waarbij een lach gegarandeerd wordt.

Dinsdag 31 oktober (concert in watertejater/ alt.
country-noir)
Transmissionary Six (USA) en Green Apple Sea (D)
open: 20:30
aanvang: 21:00 entree: ¤ 5,-

Jon Hyde is het nieuwste lid van Transmissionary Six en hij warmt het toch al behaaglijke geluid van de band nog eens goed op. De harde kern zijn toch nog steeds Terri Moeller van de Walkabouts en Paul Austin, die in een grijs verleden kleur gaf aan de stemmige optredens van de Willard Grant Conspiracy. Net als the Walkabouts heeft Transmissionary Six een donkere kant in haar muziek, soms zelfs dicht tegen country-noir aanhangend. Moeller's prettig vermoeid klinkende stemgeluid past prima bij het ontspannen en rustige bandgeluid. Het laat tevens de ruimte voor bijvoorbeeld de pedal steel of een mooie gitaarpartij. Green Apple Sea is een duitse alternatieve indie/countryband of anders gezegd makers van verhalende americana songs. Hoewel ze in Nederland nog vrij onbekend is, hebben ze al een indrukwekkende geschiedenis achter de rug. Met tournees door Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk en met groepen als Smog, Catpower en Willard Grant hebben ze al heel wat live-ervaring opgedaan.

http://www.myspace.com/thegreenapplesea
Geachte
redactie,

Bij deze stuur ik U het programma van OKTOBER
van Kultuurhuis Bosch.
Voor vragen of opmerkingen kunt U altijd bellen op 026 3518436 of mailen naar
info@kultuurhuisbosch.nl


info@kultuurhuisbosch.nl
W|
www.kultuurhuisbosch.nl