Draka Holding N.V.

­PERSBERICHT­ AMSTERDAM, 12 SEPTEMBER 2006

DRAKA COMTEQ ONTVANGT OMVANGRIJK FTTH CONTRACT VAN ILIAD OM ELK HUIS IN PARIJS MET GLASVEZEL AAN TE SLUITEN

Draka Comteq B.V. is gekozen door Iliad, de vooraanstaande Franse Internet en telecommunicatie- provider op het gebied van triple-play oplossingen, om in Parijs een geavanceerd Fibre-To-The- Home (FTTH) netwerk te leveren. Het project, dat naar verwachting binnen 24 maanden zal worden afgerond, biedt supersnel breedband aan 2,1 miljoen mensen in Parijs waarbij transmissiesnelheden van 100 Megabit mogelijk zijn. De plannen van Iliad voorzien in ongeveer één miljoen aansluitingen. Parijs is de eerste fase van wat naar verwachting een langetermijn programma is.

KLANTSPECIFIEKE OPLOSSING
Het contract bestaat uit de leverantie van twee miljoen kilometer geavanceerde glasvezel inclusief innovatieve kabels, ontworpen om snel te installeren en resistent tegen rioolinvloeden. Draka Comteq heeft deze oplossing speciaal voor Iliad ontwikkeld en zal tevens een reeks van bijbehorende verbindingscomponenten leveren, ontworpen voor veiligheid en installatiegemak waarbij ook de training verzorgd zal worden.

"Draka Comteq is verheugd dat zij door Iliad is uitverkozen als partner voor dit project", verklaarde Sandy Lyons, CEO van Draka Comteq. "Dit is een prestigieus project waarin we wederom ons vermogen om klantbehoeften te onderkennen en te vervullen kunnen demonstreren. Het is vooral bevredigend te weten dat we zijn gekozen dankzij ons technologisch leiderschap en ons vermogen om een complete FTTH-oplossing te leveren."

De overeenkomst met Iliad komt bovenop een aantal andere recente FTTH-projecten die door Draka Comteq zijn verkregen. Hiermee bewijst Draka Comteq haar leiderschap op het gebied van FTTH- oplossingen in Europa.

Raad van Bestuur
Amsterdam, 12 september 2006

Draka Holding N.V.