Sligro Beheer NV

Overname Edah door Sligro Food Group en Sperwer Holding afgerond

Op 11 september 2006 is de overname afgerond van de Edah-activiteiten door S&S Winkels B.V. waarin Sligro Food Group en Sperwer Holding ieder voor 50% deelnemen. De onderhavige transactie is beschreven in het persbericht van Sligro Food Group van 20 juni 2006.

De koopsom voor de activa is nader bepaald op 182 miljoen. Deze koopsom bestaat voor circa 25% uit voorraden, voor circa 35% uit overige materiële activa en voor 40% uit immateriële activa, die fiscaal verrekenbaar zijn. De netto te financieren koopsom na aftrek van bedrijfsgebonden passiva zal naar verwachting op circa 160 miljoen uitkomen.

Met onmiddellijke ingang starten Sligro Food Group en Sperwer Holding met de ombouw van Edah-winkels naar hun eigen formules EM-TÉ en Golff, respectievelijk PLUS. Vanaf de eerste week van oktober zullen de eerste winkels onder de nieuwe formules geopend worden.

Met de aangekondigde verkoop van circa 30 vestigingspunten, die niet bij de serviceformules van de partners passen, is eveneens een aanvang gemaakt.

Veghel, 12 september 2006

Namens directie Sligro Food Group N.V.

A.J.L. Slippens

H.L. van Rozendaal

Tel. 0413-34 35 00

www.sligrofoodgroup.nl

---