Ingezonden persbericht

Apple presenteert de nieuwe iPod shuffle

De kleinste digitale muziekspeler ter wereld heeft nu een innovatieve clip

Bunnik, 12 september 2006 - Apple introduceert vandaag de nieuwe iPod shuffle, de kleinste digitale muziekspeler ter wereld met de revolutionaire shuffle-functie waarmee muziekfans waar dan ook zonder onderbreking naar hun favoriete muziek kunnen luisteren. De nieuwe iPod shuffle is met 8,2 kubieke centimeter bijna de helft kleiner dan de oorspronkelijke iPod, weegt nog geen 15 gram, heeft een prachtige nieuwe aluminiumbehuizing en is dankzij de geïntegreerde clip de draagbaarste iPod van allemaal. Deze nieuwe iPod shuffle heeft één gigabyte flashgeheugen voor opslag van maximaal 240 nummers, en is met een prijs van 79 Euro betaalbaarder dan ooit.

"Als je deze nieuwe iPod voor het eerst ziet, is het nauwelijks te geloven dat dit een echte muziekspeler is", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "Maar hij doet het echt en je kunt er tot 240 nummers op kwijt. Het ontwerp is ongelofelijk compact en draagbaar, en de speler weegt nog geen 15 gram."

iPod shuffle is gebaseerd op de populaire shuffle-functie van Apple waarmee gebruikers in willekeurige volgorde naar hun muziek kunnen luisteren. Gebruikers die hun nummers in een vaste volgorde willen beluisteren, zoals bij het beluisteren van een nieuw album, hoeven alleen maar een knopje om te zetten. De batterij van deze iPod gaat tot 12 uur mee.*

Gebruikers kunnen de nieuwe iPod shuffle met het bijgeleverde dock op hun Mac of pc aansluiten zodat de innovatieve automatische vulfunctie van iTunes geheel vanzelf het juiste aantal nummers in de muziekcollectie synchroniseert. En dankzij de naadloze integratie met iTunes 7 en de iTunes Store (www.itunes.com) hebben klanten de keuze uit meer dan 3 miljoen nummers in de populairste digitale muziekwinkel ter wereld.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe iPod shuffle is naar verwachting in oktober verkrijgbaar bij de online Apple Store (www.apple.com/nlstore) en via erkende Apple resellers voor 79 Euro. iPod shuffle wordt geleverd met oordopjes en een iPod shuffle-dock.

Voor gebruik van iPod shuffle is het volgende vereist: een Mac met een USB 2.0-poort, Mac OS X versie 10.3.9 of hoger en iTunes 7.0 of hoger, of een Windows-pc met een USB 2.0-poort, Windows 2000 (Service Pack 4) of Windows XP Home of Professional (Service Pack 2) en iTunes 7.0 of hoger. Verbinding met internet is vereist en een breedbandverbinding wordt aanbevolen.

* De gebruiksduur van de batterij en het aantal keren dat de batterij kan worden opgeladen zijn afhankelijk van het gebruik en de instellingen. Kijk voor meer informatie op www.apple.com/nl/batteries. De muziekcapaciteit is gebaseerd op vier minuten per nummer en 128-Kbps AAC-codering; de werkelijke capaciteit is afhankelijk van het materiaal dat wordt opgeslagen.

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde desktops en notebooks, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitale-muziekrevolutie dankzij iPod, de draagbare muziekspeler, en de online iTunes Music Store.

© 2006 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPod, iTunes en Apple Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.



Ingezonden persbericht