Ingezonden persbericht

Apple introduceert de nieuwe iPod nano

's Werelds populairste digitale muziekspeler heeft een nieuwe aluminiumbehuizing in vijf kleuren en een batterij die 24 uur meegaat

Bunnik, 12 september 2006 - Apple introduceert vandaag de compleet nieuwe iPod nano met een nieuwe aluminiumbehuizing, een batterijduur van 24 uur en ruim twee keer zo veel capaciteit voor dezelfde prijs als de vorige generatie. De nieuwe iPod nano is voorzien van het innovatieve Click Wheel van Apple en een nog kleiner, dunner en lichter ontwerp in de kleuren zilver, roze, groen, blauw en zwart.

"We hebben 's werelds populairste digitale muziekspeler volledig vernieuwd om hem nog beter te maken", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "De compleet nieuwe iPod nano biedt muziekliefhebbers nog meer van wat de iPod zo gewild maakt: twee keer zo veel opslagcapaciteit voor dezelfde prijs, een batterijduur van 24 uur en een prachtig aluminiumontwerp in vijf schitterende kleuren."

Dankzij de aluminiumbehuizing in vijf kleuren is er een iPod nano voor ieders stijl. De tweede generatie van iPod nano is nog compacter dan de eerste en heeft een helderder, scherper display. Perfect voor het bekijken van schermafbeeldingen van albumhoezen en tot 25.000 foto's. Intuïtieve nieuwe functies voor zoeken en bladeren maken het nog makkelijker voor de muziekfan om te vinden wat hij zoekt en onderweg te genieten van zijn eigen muziek. Door de naadloze integratie met iTunes 7 en de iTunes Store (www.itunes.com) kan de gebruiker van de nieuwe iPod nano kiezen uit meer dan drie miljoen nummers uit de populairste digitale muziekwinkel ter wereld.

De nieuwe iPod nano speelt albums zonder enige hapering af voor een onovertroffen luisterplezier.
iPod nano is maakt gebruik van de Auto-Sync-technologie van Apple, waarvoor inmiddels patent is aangevraagd. Deze innovatieve voorziening kopieert de digitale muziek, foto's of podcasts van de gebruiker automatisch naar de iPod nano en werkt deze vervolgens automatisch bij wanneer de gebruiker de muziekspeler de volgende keer aansluit op de USB 2.0-poort van een Mac of een Windows-pc. De tweede generatie van iPod nano heeft een batterij die 24 uur meegaat en slaat bij het afspelen nooit over.*

Voor deze nieuwe generatie van iPod nano heeft Apple ook een serie nieuwe accessoires op de markt gebracht, waaronder een lanyard met koptelefoon, een armband, een dock en een nieuwe, compacte USB-lichtnetadapter, die bijna twee keer zo klein is als de vorige adapter en bij uitstek geschikt is om iPod onderweg op te laden. De nieuwe iPod nano heeft dezelfde 30-pins dockconnector als iPod, waardoor iPod nano volledig compatibel is met de reeks verkrijgbare accessoires, waaronder luidsprekers en autoadaptersets. Er zijn nu al meer dan 3.000 accessoires op de markt voor iPod. iPod nano van de tweede generatie werkt ook perfect samen met de Nike + iPod Sport Kit en biedt ondersteuning voor accessoires voor het opnemen van memo's.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe iPod nano-modellen zijn nu wereldwijd verkrijgbaar via de online Apple Store (www.apple.com/nlstore) en via erkende Apple resellers. Het nieuwe 2-GB iPod nano-model in zilver is verkrijgbaar voor 149 Euro, de nieuwe 4-GB modellen in zilver, roze, groen en blauw zijn verkrijgbaar voor 199 Euro en het nieuwe 8-GB model in zwart is verkrijgbaar voor 249 Euro. Alle iPod nano-modellen worden geleverd met een vernieuwde koptelefoon met oordopjes, voor optimaal comfort en een superieure geluidskwaliteit en een USB 2.0-kabel.

Nieuwe optionele accessoires voor de tweede generatie van iPod nano zijn: lanyard met koptelefoon voor 39 Euro, armband voor 29 Euro, iPod nano-dock voor 29 Euro en de iPod USB-lichtnetadapter voor 29 Euro.

Voor gebruik van iPod nano is het volgende vereist: een Mac met een USB 2.0-poort, Mac OS X versie 10.3.9 of hoger en iTunes 7.0 of hoger, of een Windows-pc met een USB 2.0-poort, Windows 2000 (Service Pack 4) of Windows XP Home of Professional (Service Pack 2) en iTunes 7.0 of hoger. Internettoegang is vereist en een breedbandverbinding wordt aanbevolen.

* De gebruiksduur van de batterij en het aantal keren dat de batterij kan worden opgeladen zijn afhankelijk van het gebruik en de instellingen. Kijk voor meer informatie op www.apple.com/nl/batteries of www.apple.com/benl/batteries. De muziekcapaciteit is gebaseerd op vier minuten per nummer en 128-Kbps AAC-codering; de werkelijke capaciteit is afhankelijk van het materiaal dat wordt opgeslagen. De fotocapaciteit is gebaseerd op voor iPod geschikte foto's die zijn overgezet vanuit iTunes.

Apple Computer, Inc. gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde desktops en notebooks, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitale-muziekrevolutie dankzij iPod, de draagbare muziekspeler, en de online iTunes Music Store.

© 2006 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPod, iTunes en Apple Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.