Gemeente Barneveld


Activiteiten rondom opening gemeentehuis

Op woensdag 13 september wordt het gemeentehuis officieel geopend door de minister van justitie, de heer J.P.H. Donner en de commissaris van de Koningin van de provincie Gelderland, de heer C.G.A. Cornielje. Aansluitend vinden op 14, 15 en 16 september open dagen plaats. De inwoners van de gemeente kunnen dan een kijkje komen nemen in het nieuwe gemeentehuis.

Officiële opening

minisymposium Voorafgaand aan de openingshandeling vindt een minisymposium plaats met als thema 'Wie bestuurt de buurt?' Een thema dat is voortgekomen uit de onlangs gehouden waarden- en normendebatten. In deze debatten kwam regelmatig dezelfde vraagstelling terug, namelijk wie er verantwoordelijk voor is om mensen op ongewenst gedrag aan te spreken.

Zowel de minister als de commissaris hebben vanuit hun functie en positie met dit thema te maken en daarom is hen gevraagd om hun visie op het thema te geven in een symposium.

Voor het symposium zijn vertegenwoordigers van de wijkplatforms, verenigingen voor plaatselijk belang, jongeren, politie, raadsleden en oud-bestuurders uitgenodigd. De hoofdredacteur van de Barneveldse Krant, de heer Van Ginkel is gespreksleider.

opening Aansluitend op het minisymposium vindt de officiële opening plaats. De genodigden voor het minisymposium en die voor de opening treffen elkaar in de centrale hal van het nieuwe gemeentehuis. Voor de opening zijn onder meer ook bewoners uit alle negen kernen uitgenodigd. Dit is gebeurd door een aselecte keuze uit het bevolkingsregister (drie personen per kern).

Na een woord van welkom door burgemeester J.A.M.L. Houben voeren de commissaris en de minister de openingshandeling uit, waarna minister Donner een korte toespraak houdt.

aanpassing openingstijden Ter gelegenheid van de officiële opening zijn de balies op 13 september 's middags gesloten.

Open dagen Op 14, 15 en 16 september houdt de gemeente 'open huis'. Dan zijn bewoners van harte welkom om het nieuwe gemeentehuis van binnen te bekijken. De dagen worden muzikaal omlijst en op zaterdag vinden demonstraties plaats van gemeentelijke activiteiten. De tijden zijn als volgt: * donderdag 14 september: van 17.00 tot 21.00 uur * vrijdag 15 september van 15.00 tot 21.00 uur * zaterdag 16 september van 10.30 tot 15.00 uur

Barneveld, 11 augustus 2006 Communicatie Mutatiedatum 14/08/2006