Gemeente Leeuwarden

Cultureel afscheid Amicitiagebouw Leeuwarden

Het Amicitiagebouw, op de hoek van de Wirdumerdijk en de Nieuweweg, is van 13 september tot en met 1 oktober 2006 het toneel van het 10de Media Art Festival Friesland 2006.

Makelaardij Hoekstra, beheerder van het gebouw, heeft toestemming gegeven om het pand voor het Festival te gebruiken. Hierdoor krijgen geïnteresseerden de kans om kunst te bekijken én 'afscheid' te nemen van dit veelbesproken gebouw in zijn oude staat. Het gebouw krijgt een woonbestemming. Vergevorderde plannen voor koopappartementen met parkeergarage worden tijdens het festival gepresenteerd.

Wethouder Yvonne Bleize: 'Toen ik van het idee om het Festival in het Amicitiagebouw plaats te laten vinden hoorde was ik direct enthousiast. Dit is een mooie kans voor veel Leeuwarders om deze unieke locatie in oude staat te bekijken en daarbij te genieten van de tentoonstelling Jong Talent. Er is een programma samengesteld met ongeveer 45 film- en videovertoningen, presentaties, exposities, conferenties en performances. Pas afgestudeerde kunstenaars van de Nederlandse kunstacademies tonen recent werk met thema's uit alle delen van de wereld.'

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

de perstelefoon van de gemeente Leeuwarden, 058 233 40 02.