Gemeente Hardenberg


Vijftig kaartjes beschikbaar voor première Zwartboek

Persbericht, 28 augustus 2006

Voor de voorpremière van de film Zwartboek, die op woensdagavond 13 september wordt gehouden in theater de Voorveghter in Hardenberg, zijn vijftig publiekskaarten beschikbaar. Door antwoord te geven op de vraag "Wie speelt de vrouwelijke hoofdrol in de film Zwartboek?" kunnen inwoners van de gemeente Hardenberg van 16 jaar en ouder een setje van 2 kaartjes winnen.

De bijzondere voorpremière op 13 september is een unieke kans om de film Zwartboek één dag eerder te zien dan de rest van Nederland. De film draait namelijk de volgende dag pas in alle bioscopen. Omdat velen in de gemeente Hardenberg op een positieve manier hebben bijgedragen aan de opnames van Zwartboek is het in nauw overleg met de producent besloten dat Hardenberg z'n eigen voorpremière krijgt. Daarbij komt het grootste deel van de kaartjes beschikbaar voor de mensen, die zich vorig jaar november op een of andere manier hebben ingezet voor de opnames, zoals direct omwonenden van de filmlocaties.

Beantwoorden vraag

Er zijn echter ook vijftig kaarten beschikbaar voor andere inwoners van de gemeente Hardenberg. Deze kunnen worden gewonnen door antwoord te geven op de vraag "Wie speelt de vrouwelijke hoofdrol in de film Zwartboek?" Het antwoord moet worden ingezonden via het mailadres: zwartboek@hardenberg.nl. Daarbij moeten naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en leeftijd worden vermeld. Vlak voor 13 september krijgen de gelukkigen de kaartjes thuisgestuurd.

16-plussers

Voor de volledigheid: in verband met de filmkeuring kunnen alleen inwoners van de gemeente Hardenberg van 16 jaar en ouder meedoen aan deze actie. De voorpremière vindt plaats in nauw overleg met de producent van de film en wordt gesponsord door ABN-Amro Hardenberg, Jan Hofsink Catering, Theater de Voorveghter, Movieskoop en de gemeente Hardenberg.