MINFIN: Volgorde veiling benzinestations bekend

Ministerie fin

http://www.minfin.nl

Op 13 september 2006 veilt Domeinen voor de vierde keer de huurrechten van zeven benzinestations langs rijkswegen. Via een loting maakte de notaris vandaag de veilingvolgorde van de stations bekend.

De volgorde waarop de huurrechten onder de hamer komen:
1. Locatie:'Labbegat'
De locatie 'Labbegat' is gelegen aan de zuidzijde van de rijksweg A59 ter hoogte van hectometerpaal (hmp.) 111,8 in de gemeente Waalwijk (provincie Noord-Brabant).


2. Locatie 'De Bolder'
De locatie 'De Bolder' is gelegen aan de zuidzijde van de rijksweg A1 ter hoogte van hmp. 121,8 in de
gemeente Rijssen-Holten (provincie Overijssel).


3. Locatie 'Molenheide'
De locatie 'Molenheide' is gelegen aan de noordzijde van de rijksweg A58 ter hoogte van hmp. 50,1 in de gemeente Gilze en Rijen (provincie Noord-Brabant).


4. Locatie 'Drielander'
De locatie 'Drielander' is gelegen aan de noordzijde van de rijksweg A28 ter hoogte van hmp. 49,2 in de
gemeente Harderwijk (provincie Gelderland).


5. Locatie 'Reeuwijk'
De locatie 'Reeuwijk' is gelegen aan de westzijde van de rijksweg A12 ter hoogte van hmp. 34,4 in de gemeente Bodegraven (provincie Zuid-Holland).


6. Locatie 'De Knoest[FOUT:'
De locatie 'De Knoest' is gelegen aan de oostzijde van de rijksweg A27 ter hoogte van hmp. 65,9 in de
gemeente Nieuwegein (provincie Utrecht).


7. Locatie 'Overbroek'
De locatie 'Overbroek' is gelegen aan de zuidzijde van de rijksweg A15 ter hoogte van hmp. 143,0 in de gemeente Neder-Betuwe (provincie Gelderland).

Wanneer en waar is de veiling? 13 september in het Crowne Plaza Den Haag - Promenade Hotel, Van Stolkweg 1. Aanvang: 10.30 uur, zaal open: 9.30 uur.

In het kader van het MDW-beleid (Marktwerking, Deregulering, Wetgevingskwaliteit) heeft de overheid de afgelopen jaren gewerkt aan maatregelen voor het vergroten van de marktwerking (prijsconcurrentie) en creëren van kansen voor nieuwe toetreders op de benzinemarkt. De op 31 juli 2005 aangenomen Benzinewet vormt het sluitstuk van deze operatie. Veiling van het huurrecht op alle benzinestations langs rijkswegen (circa 250), voor een periode van 15 jaar, is in deze wet verankerd.
Informatie over de veiling is te vinden op: www.domeinen-oz.nl

Meer informatie? Voorlichting Financiën, Sharon Bartels: 06-18 30 42 89