Gemeente Bussum

Extra vergadering commissie Ruimte over Spoorzone zuid

Op woensdag 13 september 2006 wordt in een extra in vergadering van de commissie Ruimte het voorontwerp van het plangebied Spoorzone zuid behandeld.

De vergadering wordt gehouden in het gemeentehuis en begint om 20.00 uur.

De inhoud van het voorlopig ontwerp (VO) treft u omstreeks 6 september aan op deze website.

Spoorzone zuid omvat op hoofdlijnen de volgende onderdelen:


1. Bensdorp: Dit deel van het bouwplan voorziet in hergebruik van waardevolle delen en deels nieuwbouw. In totaal zijn in het ontwerp 139 woningen en ongeveer 4000 vierkante meter voor functies zoals werken en cultuur opgenomen.


2. Gewest en GGD terrein: Hier wordt het kantoor van gewest en GGD opnieuw gebouwd. Daarnaast zijn op de locatie een centrum voor eerstelijnsgezondheidszorg en 20 appartementen ontworpen.


3. Kosterterrein: Voor het Kosterterrein is een voorlopig ontwerp voorbereid met 45 woningen.

Het totale project bestaat uit 204 woningen en ca 10.000 m2 werken. Het parkeren vindt grotendeels plaats in parkeerkelders. Een van de parkeerkelders van Bensdorp wordt gebouwd onder het Geitenweitje. Deze garage is vanaf de Brinklaan bereikbaar via een parkeerentree onder het spoor door.

Inspraakreacties VO Bensdorp

Het plandeel Bensdorp is op 30 mei 2006 in de inspraak geweest. Over de reacties die op en naar aanleiding van de inspraakbijeenkomst zijn ontvangen wordt de commissie Ruimte om advies gevraagd.

De commissienotitie zal na het collegebesluit worden geplaatst op deze website. De bezoekers van de inspraakbijeenkomst over Bensdorp krijgen de notitie en de inspraaknota nog apart toegestuurd. Overige relevante stukken worden dan ter inzage gelegd in het gemeentehuis.

Voorlopige ontwerpen Gewest/GGD - en Kosterlocatie

Ook de voorlopig ontwerpen voor het gewest/GGD -terrein en voor het Kosterterrein worden in de commissievergadering gepresenteerd.

Deze ontwerpen komen daarnaast aan de orde tijdens een inspraakbijeenkomst. Omwonenden krijgen hiervoor een uitnodiging. De avond wordt bekend gemaakt via de Bussumse Krant en de website. Uiteraard is iedereen welkom. Op de nieuwe inspraakavond kan uitgebreid op de ontwerpen van Gewest/GGD en Koster worden ingegaan.