Ingezonden persbericht



* Persbericht - dinsdag 29 augustus 2006 *

Het Nationale (e-)HRM congres - HR als businesspartner

UTRECHT - Uit onderzoek van Accenture onder HR-medewerkers en leidinggevenden van 121 bedrijven, ondervindt 73 procent problemen bij het ontwikkelen van vaardigheden en talenten van medewerkers. Bij 66 procent ontbreekt het aan systemen die bijvoorbeeld de salarisadministratie, inzicht in competenties en de loonkosten ondersteunen. Hieruit blijkt dat HR onvoldoende toegerust is om de prioriteiten die het management heeft gesteld - betere prestaties van het personeel en het ontwikkelen van capabele leiders - te realiseren. De Amerikaanse hoogleraar Edward Lawler onderzocht de bezigheden van HR-professionals. Hieruit blijkt dat zij gemiddeld 23 procent van hun tijd besteden aan de rol als 'strategisch businesspartner'. Dit is niet significant gestegen ten opzichte van 10 jaar geleden en dus zorgwekkend.

Sturen op HR-prestaties
Hoe kan de toegevoegde waarde van HR binnen de organisatie worden aangetoond? Tijdens het Nationale (e-)HRM congres van 13 september a.s. komen de nieuwste mogelijkheden, trends en ontwikkelingen op HR-gebied aan bod, waardoor directie en HR-managers inzicht krijgen hoe (e-)HRM kan bijdragen aan het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen.

Kennisaanbod
Vanuit verschillende invalshoeken wordt er naar de huidige en toekomstige rol van HRM in de organisatie gekeken. Prof. dr. Rob Vinke (arbeids- en organisatiepsycholoog en auteur van diverse HR-boeken) en de NVP (vakvereniging personeelsfunctionarissen) zullen in het plenaire programma hun visie geven op de invulling van deze strategische rol. Vanuit het perspectief van de CEO wordt het functioneren van HR als businesspartner onder de loep genomen. Henk Kivits (CEO, Holland Casino), Patrick Morley (CEO, Kluwer Nederland), Piet-Hein Buiting (Raad van Bestuur, Amphia Ziekenhuis) en Peter Overakker (Vice President, EMEA North van EDS) zullen via videoboodschappen hun visie geven. Middels diverse casepresentaties van o.a. Emmie Habes (HR-directeur, Van Lanschot), Sjoerd Rienstra (HR-consultant, LogicaCMG) en Bart van Poppel (HR-manager, IBM) wordt de doelgroep geïnformeerd over verschillende actuele HR-issues.

Zie voor het meest up-to-date programma: www.mediaplaza.nl/seminar/ehrm2006

16383b7.gif