Gemeente Assen


Actueel

Nieuwe kans voor deelname bromfietscursus

30 augustus 2006

Op 13 september starten weer twee nieuwe bromfietscursussen in de regio Drenthe-Noord. Voor slechts 50 euro kunnen 15-jargien dit jaar deelnemen aan de theoretische en praktische bromfietsopleiding.

De bromfietsopleiding in de regio Drenthe-Noord leidt in zes lessen van elk 1,5 uur op voor het verplichte CBR theorie-examen. Na het behalen van het bromfietsrijbewijs mag een 16-jarige op de brommer rijden. Maar theoretische kennis alleen is niet voldoende om veilig aan het verkeer deel te nemen. Dat blijkt helaas uit het grote aantal ongevallen waarbij jonge bromfietsers zijn betrokken.

Om letselongevallen met jonge bromfietsers te voorkomen, biedt de regio Drenthe-Noord ook een praktijkopleiding aan. In drie lessen van elk drie uur leren 15-jarigen veilig en verantwoord met de brommer om te gaan. De praktijkopleiding wordt afgesloten met een 3VO-examen. Op vertoon van het behaalde bromfietsrijbewijs geeft Univé korting op de verzekeringspremie.

Door onder andere subsidie van de gemeente bedragen de kosten van de theoretische en praktische cursus samen slechts 50 euro. De kosten voor de boeken en het CBR theorie-examen zijn hierbij niet inbegrepen.

De organisatie van de bromfietscursus wordt verzorgd door de Stichting Verkeerseducatie Drenthe (SVD). De cursussen starten op 13 september om 19.00 uur bij Rijschool Ploeg in Gieten en eveneens op 13 september om 19.15 uur bij Verkeersschool Koops in Assen.

Aanmelden kan bij het secretariaat van de SVD: 0592-407552 of via de website:

www.stichtingverkeerseducatiedrenthe.nl (optie: inschrijven).

Meer informatie:

Stichting Verkeerseducatie Drenthe
Annemarie Schoon
Tel. 0900-drenthe

Of met:

Coördinatiepunt Verkeerseducatie Drenthe-Noord
Marja Derksen
Tel. 06-41458601