Gemeente Westvoorne

Deutsch

Wethouder en leerlingen slaan 1e paal

Op woensdag 13 september aanstaande om 10.30 uur zal op een feestelijke wijze een aanvang worden gemaakt met de nieuwbouw en renovatie van de Openbare Basis School de Hoeksteen te Rockanje. De renovatie en gedeeltelijke nieuwbouw van de O.B.S. De Hoeksteen vormt het sluitstuk van de omvangrijke werkzaamheden die de afgelopen maanden in opdracht van de gemeente zijn uitgevoerd aan de acht basisscholen in de gemeente.

Zoals gezegd is de O.B.S. De Hoeksteen de laatste school die wordt gerenoveerd en uitgebreid. De O.B.S. De Hoeksteen is met 265 leerlingen tevens de grootste school van de gemeente. Teneinde de werkzaamheden feestelijk te laten beginnen zal er door de aannemer met een oud Hollandse heistelling een eerste paal worden geslagen. De aannemer zal dit echter niet zelf doen maar de werkzaamheden zullen onder leiding van wethouder Van Lith worden uitgevoerd door de leerlingen van de school. Alle (265) leerlingen zullen worden uitgerust met een bouwhelm en een groep van ongeveer 40 leerlingen (afkomstig uit de groepen 8) zullen de eerste paal heien. De eerste paal zal ongeveer 1 ½ meter boven de grond blijven uitsteken en na afronding van de werkzaamheden worden voorzien van een plaquette met daarop de namen van de kinderen die de paal hebben geslagen.

De renovatie en nieuwbouw zullen worden uitgevoerd door Ingenieursburo I.O.B. uit Hellevoetsluis en Breijer Bouw B.V. uit Rotterdam.