Persuitnodiging: Tweede bijeenkomst BuitenParlement

Inst. voor publiek en politiek

Persuitnodiging: Tweede bijeenkomst BuitenParlement

Het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) organiseert op woensdag 13 september a.s. van 19.00 tot 22.00 uur de tweede bijeenkomst van het BuitenParlement (www.buitenparlement.nl) op landgoed Clingendael te Den Haag. De bijeenkomst heeft als thema: Handelsvoorwaarden bij internationale samenwerking.

Op de bijeenkomst geven vertegenwoordigers van de politieke partijen, ten overstaan van deskundigen uit het veld, tekst en uitleg over hun politieke daden. Gaan de politieke partijen ditmaal meer of minder aandacht aan internationale samenwerking besteden?

Het valt op dat partijen in hun verkiezingsprogramma van 2003 veel energie en aandacht besteedden aan internationale samenwerking. Maar in Den Haag is bij de dagelijkse gang van zaken van die aandacht niet veel terug te vinden. Wat hebben de verschillende partijen in deze Kamerperiode voor elkaar gekregen, wat hebben ze tegengehouden? En wat hebben ze voor de komende verkiezingen in petto?

Het debat staat onder leiding van Dr. Paul Meerts, adjunct directeur Instituut Clingendael.
Deelnemers (ovb) zijn: Kris Douma, Tweede Kamerlid PvdA en Kathleen Ferrier, Tweede Kamerlid CDA.
De commentatoren zijn: Tuur Elzinga (XminY Solidariteitsfonds); prof. dr. Henk Overbeek (Vrije Universiteit Amsterdam, Internationale Betrekkingen, transnationale politiek); Bertram Zagema (medewerker Politieke Zaken OxfamNovib). De afsluitende column wordt uitgesproken door Evelijne Bruning, hoofdredacteur van Vice Versa.

Kijk voor het volledige programma op www.buitenparlement.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sophie Logothetis van het Instituut voor Publiek en Politiek, telefoon 020 5217639.