Wageningen Universiteit

Lancering innovatieprogramma food & nutrition delta Persuitnodiging

De consument laat zich naast smaak en gemak steeds meer leiden door de mate waarin voeding bijdraagt aan de gezondheid. De Nederlandse voedingssector speelt in op deze veranderende consumentenwensen, en heeft de ambitie om van ons land in de komende jaren de leidende regio in Europa te maken voor innovatie in Food & Nutrition.

Bedrijfsleven en kennisinstellingen hebben hun plannen vastgelegd in het innovatieprogramma 'Food & Nutrition Delta' dat op 13 september wordt gelanceerd door Karien van Gennip, staatssecretaris van Economische Zaken.

Het innovatieprogramma richt zich op het samen creëren van een sterke Food & Nutrition-sector door gerichte innovatie en toepassingsmogelijkheden. Het innovatieprogramma komt voort uit de nieuwe aanpak van innovatie door het ministerie van Economische Zaken.

Het programma op 13 september ziet er als volgt uit:

11.30 uur Registratie en broodjeslunch
12.30 uur Openingswoord, dagvoorzitter Kees de Gooijer, Stichting Food & Nutrition Delta 12.35 uur 'Samen creëren van een sterke Food & Nutrition Delta', toespraak door Karien van Gennip, staatssecretaris van Economische Zaken 12.50 uur 'Innovatie in businessperspectief', toespraak door Pieter Pekelharing,Winclove Bio Industries bv 13.05 uur 'Innovatieprogramma in wetenschappelijk perspectief', toespraak door Aalt Dijkhuizen, Wageningen Universiteit & Researchcentrum 13.20 uur Ceremoniële handeling voor lancering van het innovatieprogramma Food & Nutrition Delta
13.35 uur Forumdiscussie onder leiding van Marcel Schuttelaar met o.a.: Jan van Rijsingen, NEWtrition
Onno Franse, Ahold
Koos Oosterhaven, NIZO Food Research B.V.
Tjerk Gorter, Qanbridge BV
Kees de Gooijer, Stichting Food & Nutrition Delta 14.35 uur Plenaire afsluiting en toelichting nieuw innovatie-instrumentarium Willem Zwalve, Projectdirectie Innovatieprogramma's van het ministerie van Economische Zaken

Voor journalisten is er de mogelijkheid om de lancering van het innovatieprogramma 'Food & Nutrition Delta' bij te wonen.

Aanmelden:
Marloes Vrenken, Projectdirectie Innovatieprogramma's EZ, (070) 379 74 97, vre@senternovem.nl.