Provincie Friesland

Persuitnodiging sympoasium Fryske Marren

Provincie Fryslân investeert met het Friese Merenproject in een groter vaargebied voor watersporters. Daarnaast wordt de infrastructuur aanzienlijk verbeterd, net zoals de kwaliteit van natuur en landschap. Het doel is meer watersporters naar Fryslân te trekken.

Het Friese Merenproject is nu halverwege de uitvoering. Er is al veel werk verzet. De historische Middelseerûte, de vaarverbinding tussen Leeuwarden en Sneek, is sinds de zomer van 2005 klaar. Daarnaast zijn deze zomer de werkzaamheden aan de Lits-Lauwersmeerroute voor een groot deel afgerond.

Een goed moment om eens stil te staan bij de ingeslagen koers. Zijn de ontwikkelingen aanleiding om de oorspronkelijke ambities aan te scherpen of wellicht te verhogen? Om dit goed in beeld te krijgen, organiseert Provincie Fryslân op 13 september een symposium met als titel "De koers onder de loep" .

Tijdens het symposium krijgen belanghebbende organisaties de ruimte om hun eigen, unieke visie op het tweede deel van het project te geven. Er komen bijdragen van gemeenten, Wetterskip Fryslân, LTO Noord, natuurorganisaties, branche/marktorganisaties, provincie Fryslân en de watersporter. De inzet is om tijdens een paneldiscussie, onder leiding van ir. Skelte Brouwer en met inbreng vanuit de zaal, uiteindelijk tot een gemeenschappelijke visie te komen voor de koers voor 2006 -2011. Deze gezamenlijke visie zal worden verwoord door prof. dr. Gert de Roo, verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Voorafgaand aan het symposium zijn er 's ochtends drie themasessies waarin een aspect van de watersport wordt behandeld. De drie thema's zijn: watersport en jeugd, watersport en innovatie en watersport en markt. Onder leiding van een deskundige op elk terrein wordt in kleine groepen over deze onderwerpen gesproken en gediscussieerd.

U bent van harte welkom op het symposium.

Symposium De koers onder de loep

Datum: woensdag 13 september 2006
Tijd: van 10.15 tot 17.30
Locatie: Buitenplaats It Wiid in Earnewâld

Noot voor de redactie: Dit bericht is