Energy Square 3: energiedebat over het industriële gebruik

Fd intelligence

Persuitnodiging

Woensdag 13 september, Nieuwe Kerk te Den Haag
Energy Square 3: energiedebat over het industriële gebruik

Amsterdam, donderdag 7 september 2006 - Op woensdag 13 september 2006 heeft Energy Square 3 plaats in De Nieuwe Kerk te Den Haag. Thema: het industriële gebruik. Daarbij wordt het hoge energiegebruik van specifieke sectoren aan de kaak gesteld en wordt gekeken naar oplossingen en initiatieven vanuit het bedrijfsleven om een efficiënter energiegebruik te realiseren. Immers, de komende tien jaar moet de energie-efficiency fors omhoog. Hoe denken energieslurpers uit bijvoorbeeld de glastuinbouw, petrochemische industrie en papierproductie dat te realiseren? Energy Square is een serie van vier energiedebatten georganiseerd door FD Intelligence, het kenniscentrum van Het Financieele Dagblad, en Shell.

Energy Square 3
Het industriële gebruik
Woensdag 13 september, vanaf 19.30 uur
De Nieuwe Kerk, Den Haag

Wilt u deelnemen aan dit debat? Mail dan uw naam en eventueel uw bedrijfsnaam naar: shell@fd.nl of kijk voor meer informatie op www.fd.nl/debat. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Tijdens Energy Square 3 gaan experts op het gebied van energie met elkaar in discussie. Panelleden op 13 september zijn Roy op het Veld, redacteur energie van Het Financieele Dagblad, Jan Dopper, voorzitter van het Platform Ketenefficiency, Colette Alma, directeur Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI), en Stef Huisman, mede-eigenaar Hydro Huisman B.V. Na het debat onder de panelleden is er gelegenheid voor een discussie met de zaal. Fred Bakker, voormalig hoofdredacteur van Het Financieele Dagblad, treedt op als moderator. De bijeenkomst wordt geopend door Rein Willems, president-directeur van Shell Nederland B.V.

Energy Square
Dit debat is het derde in een serie van vier onder de gemeenschappelijke noemer 'Energy Square'. De debatten zijn interactief en nodigen uit tot discussie, niet alleen onder de panelleden. Ook de deelnemers uit de zaal worden betrokken bij het debat. Het eerste debat was op 1 maart jl. en ging over de transitie naar duurzame mobiliteit. Op 26 april volgde het tweede debat over het energiegebruik en transitie in de gebouwde omgeving. Op 15 november a.s. volgt het slotdebat over energiebesparing. De debatten beginnen steeds om 19.30 uur in De Nieuwe Kerk in Den Haag en worden om 22.00 uur afgesloten met een informele borrel.

Bijlage: Programma en routebeschrijving

Einde bericht


Noot voor de redactie (