Deelgemeente Charlois Rotterdam

Aanpak kruisingen Slinge-Pendrecht

Van 13 tot en met 22 september aanstaande kunt u in het Wijkservicepunt Pendrecht, Plein 1953 nr. 65, een kaart inzien met daarop de maatregelen die in de nabije toekomst op een aantal kruispunten van de Slinge in Pendrecht worden genomen.

De Slinge telt een groot aantal kruispunten waarop zich voetgangers- en fietsoversteekplaatsen bevinden. Om deze kruispunten en oversteekplaatsen veiliger te maken én om eenduidigheid te krijgen in de inrichting ervan, zullen er diverse kleine ingrepen plaatsvinden aan de kruisingen van de Slinge met de Krabbendijkestraat, Kerkwervesingel en de Ooltgensplaathof. Zo worden bijvoorbeeld alle fietsoversteken voorzien van rood asfalt. De veel gebruikte oversteekplaats vanaf de metro naar de Ooltgensplaathof zal worden ingericht met een voetgangersoversteekplaats. Dit bevordert uiteraard de verkeersveiligheid.

Om een indruk te geven van de plekken die aangepakt worden en de diverse maatregelen die daarbij genomen worden, wordt in het Wijkservicepunt Pendrecht van 13 t/m 22 september een kaart ter inzage gelegd. Op deze kaart kunt u zien welke aanpassingen verricht zullen worden.

Het is overigens afhankelijk van diverse omstandigheden of bovenstaande maatregelen nog dit jaar of in het volgende jaar worden uitgevoerd.

Reactieformulier

Als u naar aanleiding van de kaart vragen en/of opmerkingen heeft, kunt u deze opschrijven op formulieren die ter plekke beschikbaar zullen zijn. Na afloop van de termijn van inzage worden deze formulieren verzameld. Als de reacties daartoe aanleiding geven krijgen diegenen die een formulier hebben ingevuld een brief waarin alle reacties worden behandeld.

Voor een goed verloop van de communicatie verzoeken wij u voor al uw vragen/opmerkingen over de aanpak van deze kruisingen van deze formulieren gebruik te maken.