DEF: Soesterberg gastheer voor veteranen militaire luchtvaart

Ministerie def

http://www.mindef.nl

Op vliegbasis Soesterberg vinden 13 en 14 september 2006 de veteranendagen plaats voor veteranen van de militaire luchtvaart. Staatssecretaris van Defensie Cees van der Knaap is donderdagmiddag 14 september aanwezig bij deze reünie.

Het programma start op beide dagen met een vlaggenceremonie en een kranslegging. De veteranen krijgen voornamelijk de gelegenheid om oude bekenden te ontmoeten. Er staan vliegtuigen opgesteld die de veteranen kunnen bekijken en er zijn demonstraties met modellen van historische vliegtuigen. Ook is de expositie 'Inzet Krijgsmacht tijdens Vredesoperaties' van het Nederlands Instituut Militaire Historie te bezichtigen.

De Koninklijke Luchtmacht beoogt met het organiseren van veteranendagen vorm te geven aan de waardering voor de inzet van de veteranen die vaak dienden onder buitengewoon moeilijke en zware omstandigheden. De luchtmacht organiseert jaarlijks veteranendagen in samenspraak met vertegenwoordigers van de Stichting Federatie Militaire Luchtvaart. Deze stichting treedt op als belangenbehartiger voor de veteranen van de militaire luchtvaart.

Toegang tot de veteranendagen is alleen mogelijk met uitnodiging van 9.30 uur tot 16.30 uur.