Gemeente Rotterdam

Rotterdamse wethouder Kaya op stap met leerling 't Gemaal

Wethouder Orhan Kaya (Participatie en Cultuur) ontmoet op woensdag 13 september Jonathan Centeno, een leerling bij 't Gemaal. De kennismaking vindt plaats in 't Gemaal aan het Afrikaanderplein. Aansluitend wonen zij een repetitie bij van muziektheatervoorstelling Atalanta in Hal4.

Tijdens de presentatie van het coalitieakkoord in mei eerder dit jaar is door formateur Boekhoud en de beoogde wethouders toegezegd dat het College de leerlingen van het Gemaal beter willen kennen. In de maanden augustus en september gaat iedere wethouder een woensdagmiddag met een leerling op stap.

Jonathan zal wethouder Kaya woensdag vertellen wat hij vindt van Rotterdam en laten zien wat hij leert in 't Gemaal. Daarna zullen zij een repetitie bijwonen van Atalanta in Hal4.

Atalanta

Muziektheatervoorstelling Atalanta is een hiphop-opera over de woede van verlaten jongeren in de stad. Over het streven naar geluk en de verbeelding als uitweg.

Atalanta, naar een idee van Jos Thie, is geïnspireerd op de Griekse mythe over de wraakgodin Atalanta, maar speelt zich af in de nabije toekomst. In die toekomst is Rotterdam in de greep van rellen, vergelijkbaar met die in de voorsteden van Parijs en andere grote Franse steden in 2005.

Roel Twijnstra regisseert, E-life en Ronald Kool schrijven de muziek, Erik-Ward Geerlings het script en Waanzee verzorgt de videobeelden. Atalanta is alleen te zien op locatie in Theater Hal 4 en gaat 29 en 30 september in première.

U bent van harte uitgenodigd bij de kennismaking in 't Gemaal en de repetitie van Atalanta aanwezig te zijn. De kennismaking is van 10 tot 11 uur, de repetitie van 11.30 tot uiterlijk 12.30 uur. Adres 't Gemaal: Pretorialaan 141. Adres Hal4: Watertorenweg 200.

noot voor de redactie/