Ministerie vrom

http://www.vrom.nl

Persuitnodiging congres omgevingsvergunning

Minister Sybilla Dekker (VROM) geeft morgen het startsein voor de invoering van de nieuwe omgevingsvergunning per 1 januari 2008. Ruim 700 vertegenwoordigers van de overheid en het bedrijfsleven zijn morgen tussen 10:00 en 15:45 uur aanwezig bij de startbijeenkomst in het WTC in Rotterdam.

Een loket
De omgevingsvergunning zorgt ervoor dat per 1 januari 2008 iedere burger en ondernemer een geïntegreerde vergunning voor bouw, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu kan aanvragen en krijgen. Burgers en bedrijven met bouw- of verbouwplannen kunnen vanaf dan terecht bij één loket en hebben nog maar met één procedure en één overheidsinstantie te maken.

Interactieve informatiemarkt
Tijdens de startbijeenkomst gaan onder andere minister Dekker, het ministerie van V&W, de heer Van Heijningen (IPO), de heer Lamers (VNG), mevrouw Kool (UvW), mevrouw Verhoeven-van Lierop (MKB), de heer Wientjes (VNO-NCW) en de heer Brinkman (Bouwend Nederland) met elkaar in discussie over de rol van VROM en de koepels tijdens de invoering van de omgevingsvergunning.
Ook is er een interactieve informatiemarkt met themapleinen waar informatie kan worden uitgewisseld en vragen kunnen worden gesteld tijdens korte workshops, lezingen en één op één gesprekken.

Voor het programma zie ook: www.vrom.nl/omgevingsvergunning