Llink


P E R S B E R I C H T

DESMET LIVE OP RADIO 5

Woensdag 13 september 2006
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentatoren Dieuwertje Blok, Francisco van Jole en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.


---

De Nacht van de Vervanging - De nacht van 14 op 15 september is de 'Nacht van de Vervanging': gemeenteraadsleden uit verschillende steden geven voor een nacht onderdak aan een vluchteling zonder verblijfsvergunning. In de studio PvdA Raadslid uit Amsterdam met haar logé.

China Blue - Een documentaire over de arbeidsomstandigheden in een Chinese spijkerbroeken fabriek. Floris de Graad van de actiegroep Schone Kleren maakt zich hier bijzonder boos om.

House for Sale - Negen kunstenaars hebben voor de nieuwbouwwijk De Leidsche Rijn een huis ontworpen. Hans Aarsman en Erik Kessels komen hun ontwerp toelichten.

Internationale arbeidsomstandigheden - Een debat over multinationals en hun verantwoordelijkheid voor de arbeidsomstandigheden bij hun leveranciers.

Vaste onderdelen:

Buitenlandse correspondenten - De Turkse journalist Haluk Bakir houdt ons een spiegel voor.

Kees Moeliker - Huisbioloog Kees Moeliker praat vandaag over het frituren van Marsrepen en de nieuwste shoarma trend.

Live-muziek - phinx werd bekroond tot het 'Geheim van Utrecht' en hij maakt een

mix van pop, jazz, ragtime en soul.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT