Ingezonden persbericht


Haarlem, 12 september 2006

Inside Design opening omlijst door ludieke kunstactie voor betere hygiëne in ontwikkelingslanden.

Kunstenaars Rachid Ben Ali en Piet Linnebank beschilderen badkamerobjecten voor ontwikkelingsorganisatie Simavi

Op 13 september a.s. tijdens de opening van designroute Inside Design Amsterdam zullen kunstenaars Rachid Ben Ali en Piet Linnebank een badkuip, wastafel en toiletpot beschilderen om aandacht te vragen voor het gebrek aan sanitaire voorzieningen en hygiëne in ontwikkelingslanden en de gevolgen daarvan.

Dit doen zij voor Simavi, de organisatie voor ontwikkelingssamenwerking die strijdt tegen hoge kindersterfte door diarree. Begin september publiceerde de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) al dat vervuild water en slechte hygiëne het afgelopen jaar het leven hebben gekost aan 1,6 miljoen kinderen jonger dan vijf jaar.

Simavi vindt dat kinderen gezond moeten kunnen opgroeien. Als zij voldoende kennis opbouwen over gezondheid, kunnen ze later zorgen voor hun eigen gezin. Daarom financiert Simavi, in samenwerking met lokale partnerorganisaties, de aanleg van water- en sanitaire voorzieningen en voorlichting over hygiëne in Azië en Afrika.

De badkamerobjecten (badkuip, wastafel en toilet) zijn beschikbaar gesteld door Villeroy & Boch

Wilt u een stukje meevaren langs de designroute op de Simavi/V&B kunstboot, laat het ons weten of kom langs op 13 september om 18.00 uur op Herengracht 498 (ELLE Wonen-Herenhuis) te Amsterdam.

Contactpersoon Simavi: Wendy Lambers 06 28578065 / wendy.lambers@simavi.org).

Achtergrondinformatie
Simavi geeft financiële steun aan organisaties in Afrika en Azië die - samen met de lokale bevolking - projecten opzetten en uitvoeren ter verbetering van de gezondheid van de allerarmsten. Omdat Simavi liever de oorzaak bestrijdt dan het symptoom, ligt de nadruk op de financiering van water- en sanitaire voorzieningen en op de verbetering van de basisgezondheidszorg, met name voor vrouwen, kinderen en jeugd. De projecten bevatten altijd een voorlichtingscampagne voor de bevolking. Hiermee leert men zelf goede voorzieningen aan te leggen en te onderhouden. Daarnaast wordt uitgelegd hoe belangrijk goede hygiëne is ter voorkoming van ziekten. Overwegingen van afkomst, religie en politieke overtuiging spelen geen rol in ons werk.

Meer informatie vindt u op www.simavi.org .

Simavi

gezondheid is de basis

Fonteinlaan 5

2012 JG Haarlem

t 023 553 03 81

f 023 532 85 38

=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=

http://www.simavi.org/simavi/disclaimer.jsp