Publicatiedatum: 13 september 2006

Kamperhoekweg wordt autoweg

De Kamperhoekweg tussen Swifterbant en de A6 bij de Ketelbrug wordt begin 2007 een autoweg. De snelheidslimiet op deze weg wordt daardoor verhoogd van 80 naar 100 km/uur. Dit is mogelijk omdat begin 2007 de weg wordt gereconstrueerd en geschikt gemaakt voor deze hogere snelheidslimiet.

De provincie gaat begin 2007 groot onderhoud uitvoeren aan de Kamperhoekweg. De weg krijgt een nieuwe verharding en de brug over de Noordertocht wordt vervangen. Vooral de vervanging van de brug in over de Noordertocht is een ingrijpende klus. De bestaande brug wordt gesloopt en op de pijlers van de brug wordt een nieuwe brug gebouwd.

De Kamperhoekweg is nu een weg waarop geen (brom)fietsers en landbouwverkeer mag rijden. De snelheidslimiet is 80 km/uur. Dit betekent dat de weg aan de belangrijkste voorwaarden voldoet om te kunnen aanduiden als autoweg. De Kamperhoekweg sluit aan de ene kant aan op de autosnelweg A6 bij de Ketelbrug (120 km/uur) en aan de andere kant op het wegennet bij Swifterbant waar een limiet geldt van 80 km/uur. Een snelheidslimiet van 100 km/uur op de Kamperhoekweg vormt een goede overgang.

Bij de reconstructie van de Kamperhoekweg wordt rekening gehouden met de eisen om de Kamperhoekweg te kunnen aanduiden als een autoweg. Dan gaat het om de wegbreedte, de markering op de weg en de sterkte van de leuning op de nieuwe brug over de Noordertocht.