Gemeente Goes

Persberichten

11 september 2006 - Drijvende brug over Westvest

Op dinsdag 12 september 2006 wordt in de Goese Westvest een drijvende brug aangebracht. De brug dient als loopverbinding tussen het in aanleg zijnde tijdelijke parkeerterrein aan de Rommerswalestraat in Goes West en het winkelgebied Kolveniershof en het overige winkelcentrum van Goes.

Het tijdelijke parkeerterrein aan de Rommerswalestraat heeft ongeveer 112 parkeerplaatsen en dient als vervanging voor de parkeerplaatsen die op het Kolveniershof en het Bleekplein tijdelijk komen te vervallen vanwege de bouw van een parkeergarage met daarboven bedrijfspanden en appartementen.

Het gemeentebestuur heeft voor deze oplossing gekozen om de parkeerfaciliteiten voor de bezoekers aan de binnenstad tijdens de bouwperiode van de parkeergarage op het Kolveniershof zo goed mogelijk op een aanvaardbaar niveau te houden. De looproute vanaf het tijdelijke parkeerterrein loopt dan via het Zwakestraatje, over de aan te leggen brug, via een aan te leggen voetgangsoversteekplaats naar het Kolveniershof en blijft hiermee zo kort mogelijk.

De brug bestaat uit drijvende steigerelementen. Heiwerkzaamheden zijn voor deze brug niet nodig. Hij wordt op z'n plaats gehouden door een aantal betonblokken die op de bodem van de Westvest worden afgezonken en met staalkabels aan de brug worden verankerd

De kosten van de brug bedragen, samen met de voorzieningen die aan de beide landzijden moeten worden getroffen ongeveer EUR 90.000,-. Begin oktober kan de brug gebruikt worden.

Het werk wordt uitgevoerd door aannemingsbedrijf Van der Straaten uit Hansweert.