Ingezonden persbericht


Personeelsdiensten versterkt positie in de gezondheidszorg

Vebego neemt belang van 50 procent in EMC

Voerendaal - 13 september 2006 - Familiebedrijf Vebego heeft haar personeelsdiensten onlangs uitgebreid door een belang van 50 procent te nemen in de EMC groep. Deze deelname betekent voor Vebego een verdere versteviging van haar personeelsdiensten en tevens een strategische uitbreiding van haar dienstenpakket in de gezondheidszorg.

Wim Feijen, directeur Personeelsdiensten: "Vanuit onze disciplines schoonmaak en facilitaire diensten hebben we al jaren een sterke positie in de gezondheidszorg, een markt die nadrukkelijk in beweging is en die de komende jaren door de toenemende vergrijzing alleen maar zal groeien. Vanuit onze integrale marktbenadering is het een logische stap om ook met personeelsdiensten deze markt te benaderen. Bovendien past het bij de versterking van de positie van personeelsdiensten binnen Vebego."

EMC Groep
De EMC (Everywhere Medical Care) Groep, in 1993 gestart als uitzendorganisatie voor ambulancehulpverlening, is een bloeiende organisatie die kwalitatieve oplossingen op maat biedt voor personeelsvraagstukken in de Nederlandse gezondheidszorg. EMC bestaat uit: EMC Medical Care (bemiddeling voor functies in de zorg), EMC DocJob (bemiddeling voor artsen), EMC Meditrans (geneeskundige luchttransporten) en EMC Opleidingen. EMC levert personeel aan ziekenhuizen, ambulancehulpverlening en overheidsinstellingen. In 2005 realiseerde het bedrijf een omzet van bijna 7 miljoen euro.

Gezamenlijk belang
Vebego kan dankzij EMC haar positie in de gezondheidszorg verder versterken, voor EMC liggen de voordelen in het gebruik van de back-officesystemen en het netwerk van een grote organisatie. Wim Feijen: "Gezamenlijk willen we verbreden, en we willen elkaars competenties versterken. Wij zijn een sterke speler met een goed netwerk en een stevige commerciële slagkracht. En hoewel we vanuit onze andere disciplines veel weet hebben van de gezondheidszorg, beschikt EMC over zeer specifieke kennis van personeelsdiensten in deze tak van sport; dat is voor ons een welkome aanvulling. Gezamenlijk kunnen we daarmee een goede positie ten opzichte van onze concurrentie innemen. Maar zeker zo belangrijk voor ons als familiebedrijf is dat er een goede onderlinge 'klik' is, er is vertrouwen in elkaar."

Innovaties
Het onderdeel Personeelsdiensten van Vebego is met bedrijven als Tènce! Uitzendbureau, Uitzendbureau Zuidgeest en Tènce! Interim & Selection gespecialiseerd in personeels- en projectdiensten in Nederland en België. Daarnaast opereert Tènce! Transport & Logisitiek als uitzendorganisatie voor transportbedrijven en de logistieke branche, terwijl Tènce! Payroll zich op de markt van de administratiekantoren bevindt.

Centraal staat dat Vebego vanuit de dynamiek van de arbeidsmarkt steeds diverse, specifieke personeelsdienstverleners bundelt en daarbij nauwe samenwerking zoekt met strategische partners. Zeker nu de Europese grenzen vervagen en maatwerk steeds meer vereist is. Vebego is ook permanent op zoek naar initiatieven die een toegevoegde waarde kunnen leveren en investeert in veelbelovende projecten om zo te anticiperen op nieuwe ontwikkelingen. Zo is Personeelsdiensten vorig jaar uitgebreid met Hands To Work dat internationaal (voornamelijk vanuit Duitsland, Polen en Hongarije) mensen werft, inclusief huisvesting en vervoer en met Toolbox 55 dat toekomstgericht instrumenten ontwikkelt, levert en faciliteert voor Life Capital Management diensten.

Bij Personeelsdiensten werken in totaal 4.176 medewerkers, verspreid over Nederland, België, Duitsland, Polen en Hongarije. De omzet in 2005 bedroeg in Nederland en België 103 miljoen euro. Over Vebego

Vebego (www.vebego.com) is een ondernemend familiebedrijf dat in negen landen actief is op het gebied van schoonmaak, facilitaire dienstverlening en personeelsdiensten. Het van oorsprong door Ton Goedmakers senior in 1943 gestarte familiebedrijf is uitgegroeid tot een multinational met circa 28.000 medewerkers, verdeeld over ruim twintig bedrijven in negen Europese landen (Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Hongarije, Italië, Polen en Zwitserland). In Nederland is Vebego onder andere actief met Hago, Fortron, Stoffels Cleaning, Westerveld Schoonhouders, Tènce! Uitzendbureau, Alpheios en Prisma Facility Management. Alle bedrijven, die elk zelfstandig opereren in hun eigen (nationale) markt, zijn actief binnen een van de vier activiteitenvelden van het concern: Schoonmaak & Facilitaire diensten, Products & Systems, Facilty Management en Personeelsdiensten. Vebego zoekt continu naar innovatieve producten en diensten die door hun toegevoegde waarde klanten steeds opnieuw verrassen. Vebego is bij uitstek een serviceorganisatie (van mensen, voor mensen), die ook haar maatschappelijke betrokkenheid wil uitdragen. Om hier uiting aan te geven, is in 2005 de Vebego Foundation opgericht, die zich inzet voor de minder bedeelden.

NOOT VOOR DE REDACTIE,