Ingezonden persbericht


Persbericht

Fast Close staat weer op de bedrijfsagenda, want Sarbanes-Oxley benadeelt de VS

~ Cartesis geeft advies over het sneller sluiten van boeken zonder gevolgen voor compliance ~

Utrecht, 13 september, 2006 Bedrijven in de VS en Europa komen dichter bij elkaar wanneer het gaat om het sluiten van de boeken en het afronden van de bijbehorende audit. Europese bedrijven komen tegenwoordig sneller dan ooit met hun goedgekeurde jaarresultaten, terwijl driekwart van de grote groepen in de VS steeds meer last krijgt van het vertragende effect van Sarbanes-Oxley: ze hebben gemiddeld 21 dagen meer nodig om goedkeuring te krijgen. Cartesis, wereldwijd de toonaangevend specialist in finance en performance management software, biedt inzicht in een nieuw rapport van BPM International (BPMi) dat dit verschijnsel in kaart brengt.

In de afgelopen drie jaar heeft ruim 60 procent van de grote Europese bedrijven de rapportagecyclus van hun jaarresultaten met gemiddeld negen dagen kunnen versnellen en meer dan 55 procent wist de afronding van de audit met gemiddeld twaalf dagen te vervroegen , aldus Crispin Read, CMO van Cartesis. Ondanks deze verbetering doen Europese bedrijven er nog steeds bijna twee keer zo lang over om hun boeken te sluiten als organisaties in de VS en deze nieuwste ontwikkelingen bewijzen dat het snel sluiten van de boeken weer overal aan belang wint.

De tijd die nodig is om de boeken te sluiten wordt door veel CFO s, financieel directeuren en analisten gezien als één van de belangrijkste vergelijkingsinstrumenten , aldus David Jones, voorzitter van BPM International en directeur bij Paragon Consulting, die de sluitingscycli van 527 van s werelds grootste organisaties met elkaar heeft vergeleken. De snelheid waarmee de boeken gesloten worden is een duidelijke aanwijzing voor de status van de onderliggende finance-processen en de systemen in het algemeen. Ons onderzoek benadrukt dat veel bedrijven snelheid inleveren om aan SOX-vereisten te voldoen, vooral in de VS. Door gerichte fast-close-technieken in gebruik te nemen kunnen ze wel degelijk de rapportagecycli sterk verkorten.

Cartesis werkt samen met BPMi om de resultaten van het nieuwe rapport BPMi Close Cycle Rankings 2006 - te delen en te interpreteren. Het online evenement How to Achieve a Fast Close in 2006 gaat in op de motieven voor en barrières van een Fast Close. Er wordt beschreven hoe internationale organisaties hun high performance BPM-oplossingen zoals Cartesis 10 kunnen inzetten om de sluitingssnelheid drastisch te verbeteren. Bij dit evenement zal tevens Alexandre Mary van Roche, één van s werelds grootste farmaceutische ondernemingen, aanwezig zijn. Hij beschrijft hoe Roche de sluitingssnelheid heeft reduceert van twintig naar vijf werkdagen met behulp van Cartesis Finance. Voor meer informatie zie: www.cartesis.com/fastclose

Over de Close Cycle Rankings 2006
De BPM International Close Cycle Rankings zijn gebaseerd op gepubliceerde en openbaar toegankelijke informatie. De datum waarop de tijd tussen de sluiting van het boekjaar en de bekendmaking van de resultaten gemeten wordt betreft de datum waarop de preliminary results in het Verenigd Koninkrijk of vergelijkbaar in de rest van Europa en de VS, aangekondigd worden. De audit is gebaseerd op de relevante beschikbare bedrijfsinformatie of gepubliceerde financiële statements. Het volledige rapport is beschikbaar op http://www.bpm-international.com/closecycleranking.

Over BPM International
BPM International is het enige Business Performance Management (BPM) adviesnetwerk in Europa. BPM is een paraplubegrip dat alle processen, methoden, meetinstrumenten en systemen die nodig zijn om de prestaties van organisaties in kaart te brengen, in zich verenigt. De BPM International-leden zijn vijf toonaangevende BPM-adviesorganisaties met vestigingen in zeven Europese landen en meer dan 1.400 consultants. Zij werken met veel verschillende bedrijven in diverse sectoren. De leden zijn Paragon Consulting Group (UK), Centre Consulting (Nederland), ifb group (Duitsland, Zwitserland, Luxemburg, China) ValorGest (Portugal) en infineo (Frankrijk). Meer informatie op www.bpm-international.com.

Over Cartesis
Cartesis is wereldwijd de toonaangevende specialist in finance en performance management software met meer dan 1.300 klanten, 600 medewerkers en 200 wereldwijd verspreide consultants. Cartesis is opgericht in 1990 en zorgt voor inzicht, controle en betrouwbaarheid door het samenbrengen van informatie, mensen en processen bij veeleisende multinationals zoals Air France, KLM, Danone, Diageo, Nissan, Arcelor, Rabobank, Frans Maas en Océ. Meer dan 24% van de Fortune Global 100 ondernemingen maakt gebruik van Cartesis diepgaande financiële expertise en op standaarden gebaseerde technologie voor compliance, financiële consolidatie, management reporting, planning, budgeting en forecasting. Het systeem maakt gebruik van één enkel datamodel en is bestemd voor meerdere geografische en business segmenten. Microsoft, Accenture, Bearing Point, E&Y, KPMG en PWC behoren tot een van de partners van Cartesis. De onderneming heeft klanten in 44 verschillende landen en heeft kantoren in Brussel, Frankfurt, Londen, Norwalk (CT), Parijs, Tokio, Toronto en Utrecht. Kijk voor meer informatie op: www.cartesis.nl.

All cited names and/or trademarks are the property of their respective owners.

Voor verdere persinformatie of fotomateriaal, kunt u contact opnemen met Marieke van Zuien van LEWIS PR: Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: mariekev@lewispr.com
http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over Cartesis, kunt u contact opnemen met Annemieke van Baal Marketing & Communications Manager Benelux: Tel: +31 (0)6 22 361 017
E-mail: avanbaal@cartesis.com

LEWIS Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com