Politieberichten stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht, 13-09-2006

Straatroof

UTRECHT In de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 september vond op De Kriek een beroving plaats waarvan een man het slachtoffer werd.

Rond 02.25 uur liep een 39-jarige man uit Vleuten over de parkeerplaats in de omgeving van De Kriek. Plotseling werd de man door twee tot nu toe onbekende mannen aangevallen en beroofd van zijn tas. De daders reden weg op de fiets in onbekende richting. Het 39-jarige slachtoffer raakte tijdens de beroving gewond aan zijn hoofd. Hij trof zijn gestolen tas leeg in de omgeving weer aan.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van bureau Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond een jongen aangehouden die verdachte wordt samen met twee medeverdachten een auto opengebroken te hebben.

Tijdens de surveillance werden agenten door getuigen aangesproken die zojuist op de Egginklaan hadden gezien dat drie jongens een auto hadden opengebroken. Ter plaatse werden de agenten door getuigen gewezen op drie jongens die wegrenden in de richting van de Asserlaan. Na een korte achtervolging kon de politie één van de drie een 16-jarige jongen uit Utrecht aanhouden. De andere twee wisten uit handen te blijven van de agenten. Uit onderzoek in de omgeving bleek dat het drietal een achterruit van een auto had ingeslagen. De politie doet nog onderzoek naar de twee andere verdachten.