Gemeente Voorschoten

Persberichten - Gezocht: inwoners voor Adviesraad Zorg Uitgebracht op: dinsdag 12 september 2006

De gemeente Voorschoten krijgt per 1 januari 2007 een Adviesraad Zorg. De Adviesraad Zorg geeft advies op het gebied van zorg en welzijn. Voor de Adviesraad worden actieve inwoners gezocht. Reden is de invoering van de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Deze vervangt de bestaande wetten voor zorg en welzijn.

Veel zorgtaken van het Rijk worden per 1 januari 2007 overgenomen door de gemeenten. Gemeenten zijn onder de Wmo verplicht hun zorg- en welzijnsbeleid samen met de doelgroepen te ontwikkelen. Daarom zoekt gemeente Voorschoten mensen die lid willen worden van de Adviesraad zorg. Dat kunnen mensen zijn die zelf ervaring hebben met zorg, bijvoorbeeld mensen die thuiszorg krijgen of mantelzorgers. Maar ook mensen die actief zijn in hun wijk of buurt, of in vrijwilligerswerk, of die het onderwerp belangrijk vinden, zijn van harte welkom. De CAW zal maximaal 15 leden tellen en mag gevraagd en ongevraagd advies geven aan de gemeente.

De invoering van de Wmo roept veel vragen op. Over de financiering, nieuwe werkwijzen en nieuwe samenwerkingsverbanden. En ook over de manier waarop het beleid in samenspraak met de inwoners van Voorschoten gestalte kan krijgen. Het is nog onvoldoende duidelijk hoe de Wmo in de praktijk gaat uitpakken. Daarom doet de gemeente een beroep op de inwoner van Voorschoten om hun (ervarings)deskundigheid ter beschikking te stellen.

Voor wie zich aanmeldt houdt de gemeente in oktober en november een aantal bijeenkomsten over de Wmo en over het werk van de CAW. De bijeenkomsten worden georganiseerd door het bureau dat de invoering van de Wmo in Voorschoten begeleidt: het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP). Er zijn vier bijeenkomsten: maandagavond 30 oktober, zaterdagochtend 4 november, maandagavond 6 november en zaterdagochtend 11 november.

Heeft u belangstelling, dan kunt u zich opgeven bij mevrouw Muijser, telefoon 071 5600690 of email jhmmuijser@voorschoten.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met IPP, Lilian Stolwijk (020-521 7671, l.stolwijk@publiek-politiek.nl ) of Pieter Sturm (020-521 7668, p.sturm@publiek-politiek.nl ).

Meer informatie:
Afdeling Communicatie
Hanz Zwart (071) 5600 620


- einde bericht -