Gemeente Voorschoten

Persberichten - Gemeente neemt initiatief om bestuurskracht te toetsen Uitgebracht op: woensdag 13 september 2006

Hoe slagvaardig is de gemeente en hoe kunnen we ook in de toekomst een goede dienstverlening aan burgers garanderen? De gemeente Voorschoten wil haar eigen visie op het gemeentelijk beleid en de kwaliteit van dienstverlening voor de inwoners verder ontwikkelen. Daarom oriënteert zij zich op haar bestuurlijke toekomst en heeft zij het initiatief genomen voor een onderzoek. Aan het bureau Partners+Pröpper is een opdracht verleend en naar verwachting is begin november het onderzoeksrapport gereed. De inwoners van Voorschoten worden betrokken bij het onderzoek en de resultaten worden openbaar gemaakt.

Aanleiding voor het onderzoek zijn de diverse bestuurlijke ontwikkelingen in de regio, het opstellen van de profielschets voor de nieuwe burgemeester, de start (juni 2006) van een nieuw college en het feit dat een laatste bestuurskrachtmeting bijna vijf jaar geleden plaatsvond. Voorschoten vindt het van groot belang om regelmatig de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening te onderzoeken. Daarbij komt aan de orde wat de gemeente zelf kan en wíl doen en op welke wijze het bestuur het beste kan worden vormgegeven. Ook wordt onderzocht hoe de gemeente de belangen van inwoners van Voorschoten het beste kan behartigen in regionale samenwerkingsverbanden.

Voor het onderzoek worden een aantal regionale en lokale sleutelfiguren geïnterviewd. Het onderzoekstraject wordt begeleid door een klankbordgroep, bestaande uit de vijf fractievoorzitters en het college van burgemeester en wethouders. De gemeente hecht eraan bewoners van Voorschoten te betrekken bij de toekomstdiscussie. Daarom zullen ook vertegenwoordigers van lokale organisaties worden gevraagd om hun mening te geven over de bestuurlijke kracht van Voorschoten.

Meer informatie:
Afdeling Communicatie
Hanz Zwart (071) 5600 620


- einde bericht -