Rechtbank Haarlem


Expositie Thea Kanters en Marja Milo bij rechtbank Breda

13 september 2006 - In de maanden september en oktober is bij rechtbank Breda op de Sluissingel een boeiende expositie te zien met keramische beelden van Thea Kanters en abstracte schilderijen van Marja Milo. De keramische beelden van Kanters hebben grillige, organische vormen en zijn geïnspireerd door haar fascinatie voor de natuur, de schilderijen van Milo hebben als thema "Grenzen" en bestaat uit onderzoek naar lijn, vlak en ruimte. Er is dus een groot contrast tussen het geëxposeerde werk maar ook een overeenkomst, beiden kunstenaars laten u een andere wereld zien.

Thea Kanters studeerde in 1987 af aan de Tilburgse Academie voor Beeldende Vorming. Sinds die tijd exposeert ze veelvuldig door het hele land, daarnaast geeft ze les en voert ze opdrachten uit, in Breda onder andere voor: Medisch centrum de Klokkenberg, de F.N.V. Bouwbond en de Samen op weg Gemeente Haagse Beemden. Haar beelden zijn geïnspireerd door een fascinatie voor de natuur. Tussen de grillige, organische vormen waan je je in een andere wereld. Contrasten en structuren worden in het werk benadrukt door intensieve glazuurbehandelingen.

Marja Milo studeerde 10 jaar geleden af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag. Tevens betrok zij dit jaar een nieuw atelier in Zoetermeer, een goede reden voor haar om bij dit moment stil te staan. In de Rechtbank richt zij een overzichtsexpositie in met haar abstracte schilderijen rondom het thema "Grenzen". Zij laat met haar onderzoek in lijn, vlak en ruimte met zelfopgelegde beperkingen zien, dat beperkingen voor haar uitdagingen zijn met vele mogelijkheden. Marja Milo is aanwezig in de rechtbank op vrijdag 29 september en vrijdag 20 oktober van 15.00 tot 16.30 uur. Mail uw komst naar marjamilo@hotmail.com. Kijk voor meer informatie op www.marjamilo.nl.

Bron: Rechtbank Breda
Datum actualiteit: 13 september 2006 Naar boven